Antena Meniu Search
x

Weekend cu aproape 80 de mii de turişti pe litoral. Regulile de protecţie au fost uitate pe plajă

Litoralul românesc a arătat, sâmbătă, ca în plin sezon. De la nord la sud, relaxarea s-a văzut la tot pasul. Ce nu s-a văzut? Grija pentru măsurile de distanţare. Aproape 80.000 de oameni au ajuns în acest sfârşit de săptămână la mare. Numărul este de şase ori mai mare faţă de weekendul trecut.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 28.06.2020, 00:39

Vezi și
  • Majoritatea turiştilor au venit doar pentru weekend.
  • Temperaturile ajung şi la 30 de grade pe litoral.

Este cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc. După săptămâni de stat în casă, oamenii au fost nerăbdători să facă prima baie în mare.

“Îmi place ca lumea e relaxata, au venit sa ae bucure de vremea frumoasa, asta e cel mai important”, spune o turistă.

Nimeni nu pare însă să ţină cont de regulile de protecţie împotriva noului coronavirus. Măştile sunt inexistente, iar de păstrarea distanţei între şezolnguri nici nu se pune problema.

“Nu se pastreaza deloc si nu pastreaza inclusiv administratorii plajelor si patronii restaurantelor, teraselor, nu se pastreaza, toata lume avrea sa faca profituri cat mai repede ca se termina vara”, declară un turist.

La fel stau lucurile şi în parcurile de distracţii de pe litoral.

“Pandemia o fi pe undeva, dar nu e pentru noi”, spune un alt turist.

În faţa pericolului, distracţia pare să aibă prioritate. Iar asta se vede cel ma bine în cifre. Dacă weekend-ul trecut, pe litoral au fost 15.000 de turişti, acum sunt de cinci ori mai mulţi.

Managerii agentiilor de turism spun că au fost facute foarte multe rezervari last minute, iar gradul de ocupare la majoritatea hotelurilor e de peste 80%.

Roxana Taiss, manager hotel 4 stele: Ne-a ajutat foarte tare si vremea de afara si am imprumutat din zambetul turistilor. 60% dintre turisti au venit la mare pe weekend, adica doua nopti de vineri pana duminica, iar 40% dintre  acestia o noapte, sambata spre duminca, pe ultima sută.

Şi duminică se anunţă o vreme la fel de frumoasă pe litoral, aşa că distracţia va continua. De altfel, meteorologii au anunţat că începutul de săptămână vine cu soare din belşug şi temperaturi de 30 de grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Weekend cu aproape 80 de mii de turişti pe litoral. Regulile de protecţie au fost uitate pe plajă