Antena Meniu Search
x

Zăpadă în Bucegi, prima ninsoare din acest sezon. Avertismentele meteorologilor

Prima ninsoare în acest sezon a aşternut un strat de zăpadă de câţiva centimetri în Bucegi. Pe vârfurile înalte au fost filmate imagini spectaculoase.

Prima ninsoare din acest sezon a aşternut un strat de zăpadă de câţiva centimetri în Bucegi

Prima ninsoare în acest sezon a aşternut un strat de zăpadă de câţiva centimetri în Bucegi. Pe vârfurile înalte au fost filmate imagini spectaculoase.

În Bucegi, pe Vârful Omu, deja s-a aşternut zăpada. În cursul dimineţii, termometrele arătau zero grade Celsius. O înregistrare video amator arată toată zona acoperită de un strat de omăt şi gheaţă.

Deşi ninsoarea a încetat, e foarte frig la mare altitudine, unde vântul bate în rafale, iar vizibilitatea e redusă din cauza ceţii.

Pe acelaşi subiect

E zăpadă şi pe alte creste ale Bucegilor. Pe alocuri, s-au aşternut câţiva centimetri de omăt. Din cauza vântului puternic, temperatura resimţită e chiar şi de minus 5 grade Celsius. Un video filmat de salvamontişti arată atmosfera de pe Platoul Bucegilor.

Salvamontiştii îi sfătuiesc pe turişti să ia în calcul condiţiile mete înainte de a porni pe traseele montane de altitudine din Bucegi. 

Într-o atenţionare ANM, meteorologii spun că, în continuare, la munte, la peste 2000 de metri altitudine, se vor înregistra lapoviţă şi ninsoare. În restul ţării temperaturile vor scădea, iar în multe zone va ploua.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Zăpadă în Bucegi, prima ninsoare din acest sezon. Avertismentele meteorologilor