Antena Meniu Search
x

Video Zeci de localităţi din ţară, măturate de ape în doar câteva ore. Oamenii şi-au părăsit casele de teama viiturilor. "E jale!"

Vreme neobişnuită pentru decembrie! În loc de ninsori, avem ploi torenţiale şi vijelii care fac prăpăd. A plouat în câteva ore cât pentru jumătate de lună, iar toată Valea Prahovei a fost lovită de viituri. Mai mulţi oameni au fost evacuaţi pentru că riscau să fie luaţi pe sus cu tot cu case de apele învolburate. În Buzău, torenţii au luat două poduri şi i-au izolat de restul lumii pe locuitorii din două sate. Sunt probleme din cauza inundaţiilor în 10 judeţe.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 12.12.2021, 19:34

Vezi și

A plouat atât de mult la mijlocul lui decembrie încât râul Prahova s-a umflat până peste poate, iar barajul abia face faţă. Apele învolburate şi-au făcut loc pe unde au putut. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: În Sinaia cele mai mari probleme sunt aici pe pârâul Dorului. Torenţii au surpat malul în mai multe locuri, iar două gospodării sunt în pericol să fie afectate de aceste surpături. Zona este supravegheată în permanenţă de militarii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Prahova. 

De frica apelor, oamenii din zonă şi-au abandonat casele şi s-au refugiat la rude. Alte familii s-au trezit cu beciurile caselor inundate

Radu Daniel, director societate care deserveşte oraşul: Am intervenit începând cu ora 7 cu două utilaje grele, două autotutilitare şi vreo 15 oameni în puncte distincte. 

Pe acelaşi subiect

Dincolo de rafalele de ploaie, şi vântul a bătut cu putere în zonă. Un copac a căzut pe DN1 şi a dat şi mai mult peste cap traficul oricum infernal . 

De altfel, toate staţiunile de pe Valea Prahovei au fost afectate de inundaţii. Apa a venit cu atâta forţă încât a umplut canelele de scurgere şi s-a revărsat peste drum. Ploaia venită peste noapte le-a stricat planurile instructorilor de schi. 

Instructor de schi: Cam asta e situaţia la Azuga, din păcate, astăzi o sa îmi anulez toate orele. 

Ploi ca în mijlocul verii

În Dâmboviţa, mai mulţi oameni au trăit coşmarul vieţii lor după ce fost surprinşi de torent în maşini pe drum. În câteva clipe, au fost înconjuraţi de ape.  Locuitorii comunei Valea Doftanei nu au mai văzut de 16 ani o asemenea viitură. Un telespectator ne-a trimis imagini ale dezastrului făcut de ape. 

Ploile au creat probleme și în județul Buzău. În comuna Lopătari, localnicii au fost treziţi din somn de zgomotul apelor învolburate. 

Localnic: Pe pluviometrul meu s-au inregistrat 81 de litri pe mp, lucru care nu s-a mai intamplat in localitatea Lopatari in luna decembrie.

 Două poduri din tuburi au fost luate de ape, iar localnicii din Lopătari şi Chirani au rămas izolați. Doar un câine curajos tot a reuşit să traverseze râul învolburat de pe un mal pe altul.

20 de kilometri mai jos, un sat întreg a rămas fără curent, după ce un stâlp a fost smuls de viitură. Şi în judeţul Vâlcea oamenii au cerut ajutorul pompierilor pentru a le scoate apa din gospădării.  Într-o comună din judeţul Argeş, oamenii n-au dormit de frica torenţilor. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Meteorologii explică de unde a venit potopul în toiul iernii. 

Simona Căpşună, meteorolog: Ciclonul aflat deasupra Marii Meditearane in aceste zile a adus si in tara noastra precipitatii abundente, insa a adus si un aer foarte cald. De aceea, predominate au fost ploile si nu ninsorile specifice sezonului rece. 

Vremea rea a semănat probleme în câteva ore în 21 de localităţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Zeci de localităţi din ţară, măturate de ape în doar câteva ore. Oamenii şi-au părăsit casele de teama viiturilor. "E jale!"