Antena Meniu Search
x

Video Zeci de mii de credincioşi sunt aşteptaţi la Constanţa, de Înviere, iar împărtăşania va fi făcută cu aceeaşi linguriţă. ÎPS Teodosie: "Rânduielile bisericii nu se schimbă niciodată"

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusa la Constanţa pe mare. Înalt PreaSfinţitul Teodosie va ajunge la ţărm, în Portul Tomis, cu o ambarcaţiune specială, iar de acolo va pleca pe jos în procesiune.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 29.04.2021, 09:19

Vezi și

După ce anul trecut a fost pustiu, anul acesta, zeci de mii de oameni sunt aşteptaţi să participe la slujba de Înviere. (BETA)

Pandemia nu schimbă datina nici anul acesta

Andreea Filip, reporter Observator: "Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va veni cu o barcă pe mare, aici în Portul turistic Tomis şi va porni în procesiune, pe jos, pe faleza Cazinoului. Şi va ajunge la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel unde va împărţi Lumina Sfântă enoriaşilor. Pentru că zona este foarte generoasă, Arhiepiscopul Tomisului a transmis un mesaj către credincioşi pe care îi aşteaptă într-un număr cât mai mare"

Credincioşii sunt aşteptaţi însă doar la slujba de Înviere din curtea catedralei, nu şi la procesiunea de pe faleză.

ÎPS Teodosie: "Facem cel puţin un sfert de oră de la Portul Tomis până aici, pe jos, şi vom merge din timp să aducem Lumina. Voi da lumină la 12 fără un sfert noaptea. Am avut mare bucurie, iar anul trecut o tristeţe că nu am avut credincioşi. A trebuit să plâng şi înainte şi după slujbă"

"Venim, normal, dacă e creştineşte..."

"Învierea este în noi şi atunci de ce trebuie să merg la Înviere?!

"Nicio secundă nu m-am gândit că îmi este teamă şi de acea nu mă duc..."

Şi tradiţia împărtăşaniei din noaptea luminată va fi respectată, ca la carte, cu aceeaşi linguriţă.

ÎPS Teodosie: "Aşa s-a şi stabilit în toată Biserica Ortodoxă Română. I-am împărtăşit şi când nu era lămurit, pentru că rânduielile bisericii nu se schimbă niciodată"

Slujba va avea loc afară, unde, spune prelatul, sunt locuri pentru 20.000 de credincioşi. Anul trecut, în noaptea de Înviere, localnicii nu au putut participa la slujbă, însă, câteva săptămâni mai târziu, Înalt Preasfinţitul Teodosie a organizat o a două slujbă similară, la care au putut participa şi au primit, din nou, Lumină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Zeci de mii de credincioşi sunt aşteptaţi la Constanţa, de Înviere, iar împărtăşania va fi făcută cu aceeaşi linguriţă. ÎPS Teodosie: "Rânduielile bisericii nu se schimbă niciodată"