Antena Meniu Search
x

Zeci de trenuri au întârzieri sau au fost anulate în mai multe judeţe. Traficul feroviar, afectat de ninsori şi viscol

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA anunță că marți dimineață circulația feroviară se desfășoară în condiții de iarnă, în special pe raza Sucursalelor Regionale CF Iași și Galați, din cauza vântului puternic, viscolului și temperaturilor scăzute.

de Redactia Observator

la 09.01.2024, 11:06

Zeci de trenuri au întârzieri sau au fost anulate în mai multe judeţe. Traficul feroviar, afectat de ninsori şi viscol
Zeci de trenuri au întârzieri sau au fost anulate în mai multe judeţe. Traficul feroviar, afectat de ninsori şi viscol - Shutterstock

Update: Traficul feroviar se desfășoară în condiții de iarnă, marți, astfel că în stațiile Vârciorova și Pașcani circulația este îngreunată în zona macazelor din cauza gerului, iar pe distanța Sihlea – Râmnicu Sărat șina este ruptă și se circulă pilotat, potrivit CFR Călători.

Potrivit CFR, pe raza SRCF Galați, între Mărășești și Tecuci (fir I și II), circulația automotoarelor este permisă doar cu antemergător, locomotivă Diesel sau electrică, din cauza vântului foarte puternic.

Între Brăila și Făurei este viscol, iar trenurile circulă cu restricție de viteză de 70 km/h.

8 trenuri cu întârzieri în Galaţi

Pe acelaşi subiect

În stația Mărășești, în cursul nopții, din cauza ninsorilor abundente și a viscolului, circulația feroviară a fost îngreunată și mai multe trenuri de călători au înregistrat întârzieri. A fost afectată circulația a opt trenuri de călători (R 7574, RE 11064, IR 1664, IR 1665, RE 11065, R 7575, R 7576, IRN 402.

Pe raza SRCF Iași, din cauza ninsorii și a viscolului, pe distanța Leșu Ilvei – Poiana Ilvei și Lunca Ilvei – Coșna se circulă cu restricție de viteză de 50 km/h.

10 trenuri anulate

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile a fost afectată circulația a 10 trenuri de călători, care au întârziat în stațiile CF Iași și Bacău: R 5423, R 6414, R 11437, R 6447, R 1062, IRN 1668 , R 11413, R 5481, IC 559, IR 1859.

De asemenea, la solicitarea CFR Călători, 11 trenuri au fost anulate pe raza SRCF Iași.

Marți dimineață, pe linia Hârlău – Iași, din cauza zăpezii abundente și a viscolului, trenul R 11404 (Regio Călători) s-a defectat și așteaptă locomotivă de ajutor, precizează reprezentanții companiei feroviare.

Programul de circulație în zonele afectate de vremea nefavorabilă se desfășoară în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA. În funcție de evoluția fenomenelor atmosferice, sunt posibile și alte decalări.

Pasagerii care au bilete la trenurile afectate pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Zeci de trenuri au întârzieri sau au fost anulate în mai multe judeţe. Traficul feroviar, afectat de ninsori şi viscol