Antena Meniu Search
x

Video "Zice că l-a găsit fără o mână". Cioban la o stână din Mureş, sfâşiat de urs. Sălbăticiunea l-a atacat în timp ce păştea oile pe câmp

Sfârşit cumplit pentru un bărbat în vârstă de 71 de ani care lucra la o stână din judeţul Mureş! Bărbatul a fost pur şi simplu sfâşiat de un urs. Trupul victimei a fost descoperit pe un câmp de un localnic. Stupefiat, bărbatul a anunţat imediat autorităţile. Deşi la faţa locului a sosit şi un echipaj medical, victima nu a mai avut nicio şansă. Poliţiştii au împânzit zona şi au deschis o anchetă. Localnicii trăiesc acum cu teama că ar putea deveni în orice moment următoarele victime ale sălbăticiunii. 

de Sorin Tanţoş

la 01.06.2024 , 10:01

Pentru a face un ban în plus, bărbatul de 71 de ani s-a angajat paznic la o stână din localitatea Băgaciu, din Mureş. În urmă cu doar câteva zile, acesta păştea oile pe câmp, iar acolo l-a atacat ursul. Ajuns cu doar trei zile înainte în sat, bărbatul nu cunoştea încă pericolul la care se expune şi obiceiurile sătenilor de a-şi lua mereu câinii de vânătoare după ei, atunci când merg la câmp. Astfel, ciobanul a devenit o ţintă uşoară pentru sălbăticiune.

"A fost cu oile omul şi l-a atacat ursul. Zice că l-a găsit fără o mână", spune un localnic.

După atacul sângeros, animalul s-a întors în pădure. Un cioban care trecea prin zonă a descoperit trupul şi a dat alarma. Zona a fost imediat împânzită de zeci de echipaje. 

Vezi și

Luca Alexandra, purtător de cuvânt IPJ Mureş: Au identificat un bărbat de 71 de ani ce prezenta leziuni incompatibile cu viaţa, produse de un posibil atac al unui animal sălbatic. 

Pe acelaşi subiect

Oamenilor le este teamă să mai iasă din curţi

După tragedia petrecută la ei în localitate, oamenilor le este acum teamă să mai iasă din case.

Trupul neînsufleţit a fost preluat de medicii legiştii şi dus la serviciul de medicină legală, acolo unde urmează să i se facă necopsia, pentru a afla cu exactitate cauza decesului bărbatului. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi continuă ancheta.  

O tragedie se putea întâmpla şi în stațiunea Slănic Moldova. După luni de zile în care oamenii au fost terorizaţi de prezenţa ursului, autoriţile au reuşit în cele din urmă să îl captureze şi relocheze la 15 kilometri de oraş. Ursoaica, în vârstă de aproximativ 7 ani, a fost microcipată, crotaliată și dusă la limita fondului de vânătoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Evenimente » "Zice că l-a găsit fără o mână". Cioban la o stână din Mureş, sfâşiat de urs. Sălbăticiunea l-a atacat în timp ce păştea oile pe câmp