Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Timişoara, oraşul de unde ajungi mai repede la Viena decât la Bucureşti. Capitolele la care România mai are de lucrat pentru a fi la nivelul ţărilor din Vest

Orele acestea este ales drumul României, pentru următorii ani. Cum stăm astăzi, în comparaţie cu restul statelor europene, am vazut în caravana "Alege ce Urmează". De aproape 13 ore, Cristi Popovici este pe drum, din vestul până în centrul ţării, ca să ia pulsul oraşelor şi satelor. Este finalul unei călătorii de mii de kilometri prin Uniunea Europeană. Timp de două luni, v-am arătat cum arată România reală şi ce avem de schimbat. Ca să avem infrastructură mai bună, turism de succes, agricultură profitabilă sau un sistem de sănătate performant, Alege ce urmează!

de Cristi Popovici

la 09.06.2024 , 19:48

Ora 6 dimineaţa, graniţa dintre România şi Vest. De aici începe o călătorie de peste 600 de kilometri, de-a lungul ţării, până în Capitală. Nimic nu s-a schimbat aici de acum două luni, când plecam în turul Europei. Am parcurs de atunci mii de kilometri, am cunoscut sute de români şi am găsit zeci de motive pentru care România încă nu e la nivelul ţărilor din Vest. Înapoi în ţară, parcurgem fără mari probleme prima parte din drum. În doar o oră, poposim în Timişoara.

România mai are multe lucruri de învăţat. Suntem abia la mijlocul drumului şi călătoria continuă

"Oraşul desemnat anul trecut drept capitala europeană a culturii şi locul din România de unde, cu maşina, ajungi mai repede la Viena decât la Bucureşti. Suntem în Piaţa Operei şi e momentul să mai lipim o locaţie pe maşină, după Nădlac, locul de unde am pornit în această caravană, menită să arate ce trebuie schimbat în România după aceste alegeri", spune Cristi Popovici, reporter Observator. De aici, călătoria devine mai complicată. Trebuia, doar că autostrada care leagă Timişoara de Sibiu se întrerupe la Margina. I se spune aşa, pentru că aici ar fi trebuit să fie construite mai multe pasaje pentru urşi.

Vezi și

La infrastructura rutieră, România nu stă prea bine. Speram să ne spele onoarea un alt capitol cu potenţial: agricultura. Sibiu e unul dintre puţinele oraşe din România care atrag turişti străini. La acest capitol, ţara noastră e întrecută cu mult de Bulgaria sau Ungaria. "Am ajuns la Călimăneşti, Căciulata. Staţiunile balneare româneşti se adresează mai mult pensionarilor şi mai puţin tinerilor care se simt nevoiţi să meargă pentru relaxare peste hotare. Se pune întrebarea de ce în Ungaria se poate şi la noi nu, răspunsul e in investitiile care s-au realizat in tara vecina in aceste baze", spune Cristi Popovici, reporter Observator. România mai are multe lucruri de învăţat. Suntem abia la mijlocul drumului şi călătoria continuă.

Cristi Popovici Like

Nu poți să fii jurnalist dacă nu iubești adrenalina, provocările și, mai ales, oamenii. Este una dintre cele mai palpitante meserii din lume.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Exclusiv Observator » Timişoara, oraşul de unde ajungi mai repede la Viena decât la Bucureşti. Capitolele la care România mai are de lucrat pentru a fi la nivelul ţărilor din Vest