Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video 11 septembrie 2001. 23 de ani de la atacul asupra World Trade Center, evenimentul care a şocat şi schimbat întreaga lume

11 septembrie, 2001, este ziua care a schimbat întreaga lume. În urmă cu 23 de ani, teroriştii Al-Qaeda au deturnat patru avioane şi au lovit Turnurile Gemene din New York şi Pentagonul. Aproape trei mii de oameni, printre care cinci români, au murit atunci. În Statele Unite, Kamala Harris şi Donald Trump au uitat de rivalitate şi au participat împreună la evenimentele de comemorare.

de Redactia Observator

la 11.09.2024 , 20:34

La New York, ceremonia emoţionantă a început la 8 şi 46 de minute dimineaţa, ora la care primul avion se izbea de Turnul Nordic de la World Trade Center. 23 de ani mai târziu, numele celor aproape trei mii de victime au fost citite de rude şi prieteni. Pe listă au fost şi cei cinci români aflaţi atunci în Turnurile Gemene. Anul acesta, în public au fost atât preşedintele actual, Joe Biden, cât şi cei doi candidaţi, Kamala Harris şi Donald Trump. Ceremonii separate au fost programate în Pennsylvania şi la Pentagon, unde s-au prăbuşit celelalte două avioane.

Filmul ororilor a durat 102 minute

Filmul ororilor a durat 102 minute, din momentul în care Zborul 11 al companiei American Airlines a izbit primul turn, pilotat de un terorist, până la prăbuşirea clădirilor. La ora 9 şi 37 de minute, al treilea avion se prăbuşea în clădirea Pentagonului din Washington DC. Ultimul avion deturnat, Cursa 93 a companiei United Airlines, a căzut pe un câmp din Pennsylvania după ce pasagerii au luat cu asalt cabina în care se aflau teroriştii. Înainte de nenorocire, o parte dintre cei aflaţi la bord au reuşit să îşi sune familiile şi să lase mesaje sfâşietoare.

Vezi și

Atentatele au schimbat lumea în care trăim. Pe aeroporturile din lumea întreagă, măsurile de securitate s-au schimbat radical, iar controalele sunt mult mai stricte. Americanii şi aliaţii lor au invadat Afganistanul, care îl adăpostea pe Osama Bin Laden. Considerat creierul atacurilor teroriste, liderul Al-Qaeda a fost ucis de americani abia după 10 ani.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » 11 septembrie 2001. 23 de ani de la atacul asupra World Trade Center, evenimentul care a şocat şi schimbat întreaga lume