Antena Meniu Search
x

Galerie foto 13 copii au rămas orfani, după ce ambii părinţi au murit răpuşi de Covid-19, în Ucraina

Durere fără margini. 13 copii au rămas orfani, după ce părinţii lor au murit, unul după altul, ambii din cauza complicaţiilor produse în urma infectării cu Sars-Cov 2.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 08.04.2021, 11:43

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Incidentul tragic s-a produs după ce cuplul ucrainean Vladimir Rodikov și soția sa Diana au fost confirmaţi pozitiv Covid-19 şi internaţi, în martie, la spitalul central Vasilkovsky, dar au dezvoltat ulterior mai multe complicaţii de la virus

Vladimir a fost primul care şi-a dat ultima suflare, în data de 20 martie. Soția sa Diana, care se afla și ea într-o stare critică, a fost transferată la secția de terapie intensivă a spitalului Alexander din Kiev, unde a murit nouă zile mai târziu, pe 29 martie.

Cei doi se mutaseră în regiunea Kiev din Donetsk în 2014, luând decizia de a începe o nouă viaţă. Curând aveau să găsească şi un orfelinat de tip familial în satul Lipovy Skitok, unde şi-au petrecut o bună parte din ani.

Treisprezece copii au rămas fără „mami şi tati”, cinci dintre aceştia fiind biologici, iar opt au fost adoptaţi de familie. Doar doi dintre copii au ajuns la maturitate, restul având vârste fragede şi nu pot înţelege de ce sunt singuri şi cine va avea acum grijă de ei.

Pe acelaşi subiect

Bunătatea de care au dat dovadă Vladimir şi Diana, luând în grijă atâţia copii fără să se gândească la niciun posibil beneficiu, transformându-se într-o familie extrem de bună, caldă şi frumoasă le-a adus şi un premiu din partea comunităţii: Diana a primit titlul de "Mamă Eroină" cu mai puţin de o lună în urmă. Premiul are rolul unui titlu onorific acordat de preşedintele Ucrainei femeilor care au născut şi au crescut cinci sau mai mulţi copii cu vârste fragede, mai mici de opt ani.

Când părinții lor au fost spitalizați, copiii au fost transferați început la Spitalul Regional de Copii din Kiev, iar în prezent se află la „Sezenkov”, centrul regional pentru copii din Kiev.

La aflarea tragicei veşti despre pierderea celor doi soţi, întreaga comunitate a rămas şocată. Oamenii şi-au exprimat durerea şi tristeţea, dar nu au uitat să îşi arate aprecierea faţă de cei care au avut mereu grijă să împartă bine în jurul lor.

Un prieten de familie a declarat, potrivit unui site local de ştiri, că fiica cea mare şi soţul ei au luat decizia de a obţine custodia celorlalţi părinţi şi au depus o cerere către administraţia regională de stat din Kiev. După reabilitarea psihologică, potrivit The Sun, Serviciul pentru cu copiii și problemel familiale va decide asupra custodiei lor ulterioare și va încerca să nu-i separe.

Ucraina a înregistrat o creștere dramatică a cazurilor de Covid din întreaga țară, cu 1.652.409 infecții și decese care au crescut dramatic, bilanţul negru ajungând la 32.000 de morţi. Țara se află în prezent în stare de urgență din cauza pandemiei, măsurile fiind în vigoare până la data de 30 aprilie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » 13 copii au rămas orfani, după ce ambii părinţi au murit răpuşi de Covid-19, în Ucraina