Antena Meniu Search
x

1,35 milioane de infecții Covid în 24 de ore, înregistrate în SUA. Este cel mai mare bilanț zilnic raportat de vreo țară în pandemie

Statele Unite au raportat luni 1,35 milioane de noi infecții cu coronavirus, potrivit unei centralizări Reuters. Este cel mai mare bilanț zilnic raportat de vreo țară în pandemie, în condițiile în care răspândirea variantei Omicron nu dă semne de încetinire.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 11.01.2022, 19:17

1,35 milioane de infecții Covid în 24 de ore, înregistrate în SUA. Este cel mai mare bilanț zilnic raportat de vreo țară în pandemie - Shutterstock

Recordul anterior, de 1,03 milioane de cazuri, a fost înregistrat pe 3 ianuarie, potrivit Reuters.

Media pe șapte zile pentru cazurile noi s-a triplat în două săptămâni, ajungând la peste 700.000 de noi infecții zilnice. Recordul a fost atins și în ce privește pacienții internați cu COVID, dublându-se în trei săptămâni, potrivit centralizării Reuters. Au fost peste 136.604 persoane spitalizate cu COVID-19, depășind recordul de 132.051 stabilit în ianuarie anul trecut.

Deși varianta Omicron este potențial mai puțin gravă, oficialii din domeniul sănătății au avertizat că numărul mare de infecții ar putea pune la grea încercare sistemele spitalicești.

Când va fi gata vaccinul anti-Omicron

Pe acelaşi subiect

Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a declarat luni că un vaccin care vizează varianta Omicron a noului coronavirus va fi gata în martie, compania începând deja să producă dozele.

”Acest vaccin va fi gata în martie. Începem deja să producem unele dintre aceste cantităţi cu risc”, a declarat Bourla pentru CNBC. Albert Bourla a spus că vaccinul va viza şi celelalte variante care circulă. El a spus că încă nu este clar dacă este necesar sau nu un vaccin pentru Omicron sau cum va fi utilizat, dar Pfizer va avea unele doze gata, deoarece unele ţări îl doresc cât mai curând posibil.

Protecție de doar 10% în fața variantei Omicron, după 5 luni de la vaccinare

Datele obţinute în condiţii reale din Regatul Unit au arătat că vaccinurile Pfizer şi Moderna au o eficacitate de doar aproximativ 10% în prevenirea infecţiei simptomatice cu Omicron la 20 de săptămâni după a doua doză, potrivit unui studiu al Agenţiei pentru Securitate a Sănătăţii din Marea Britanie. Cu toate acestea, cele două doze iniţiale oferă încă o protecţie bună împotriva formelor severe de boală, a constatat studiul. Potrivit studiului, rapelurile au o eficacitate de până la 75% în prevenirea infecţiei simptomatice.

Consilierul medical şef al Casei Albe, Dr. Anthony Fauci, a declarat în decembrie că nu este nevoie de un rapel care să vizeze în mod special Omicron, deoarece actualele rapeluri funcţionează bine împotriva variantei. Israelul a descoperit că o a patra doză de vaccin creşte de cinci ori anticorpii care protejează împotriva virusului după o săptămână de la administrarea vaccinului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » 1,35 milioane de infecții Covid în 24 de ore, înregistrate în SUA. Este cel mai mare bilanț zilnic raportat de vreo țară în pandemie