Antena Meniu Search
x

2 bărbaţi au murit după un atac armat homofob, într-un bar LGBT din Slovacia. Suspectul, în vârstă de 19 ani, a fost găsit mort

Doi bărbaţi au murit după ce au fost împuşcaţi, în timp ce se aflau într-un bar LGBT din Bratislava, a anunţat joi poliţia slovacă. Presa scrie că este vorba despre un atac armat care ar fi motivat de ură, relatează AFP, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 13.10.2022, 17:35

O a treia persoană a fost rănită în atacul de miercuri seară, de lângă barul Teplaren din capitala Slovaciei, aproape de centrul orașului.

Suspectul, un tănâr înarmat în vârstă de 19 ani, a fost găsit mort joi dimineață, a declarat poliția. Autorităţile nu au făcut publice informații despre motivul atacului. Însă, presa locală a raportat că el avea postări împotriva comunităţii LGBT și a evreilor pe Twitter.

Tânărul a fost identificat și în presa slovacă ca fiind fiul unui fost candidat pentru un partid politic de extremă dreapta.

Premierul Slovaciei: "Orice formă de extremism este inacceptabilă”

Pe acelaşi subiect

Premierul Eduard Heger a condamnat atacul, declarând că “orice formă de extremism este inacceptabilă”. Între timp, președintele Zuzana Caputova le-a cerut politicienilor din țară să înceteze răspândirea urii, relatează BBC.

Aparenta crimă motivată de ură a stârnit apeluri reînnoite pentru încetarea homofobiei în Slovacia, o țară relativ conservatoare a UE, în care căsătoriile între persoane de același sex nu sunt permise.

Organizațiile LGBT din Slovacia și-au exprimat șocul față de atacul rar cu armă, câţiva oameni venind la locul incidentului ca să depună flori şi candele, în memoria victimelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » 2 bărbaţi au murit după un atac armat homofob, într-un bar LGBT din Slovacia. Suspectul, în vârstă de 19 ani, a fost găsit mort