Antena Meniu Search
x

Video 20 de bătrâni au murit într-un azil făcut scrum de un incendiu devastator, în Rusia. Căminul funcționa ilegal

Tragedie în orașul siberian Kemerovo, acolo unde un incendiu teribil a izbucnit vineri noapte, într-un cămin de bătrâni. 20 de oameni au murit, anunță agenția rusă de știri Tass, însă numărul victimelor ar putea crește.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 24.12.2022, 12:47

20 de bătrâni au murit într-un azil făcut scum de un incendiu devastator, în Rusia. Iar numărul victimelor ar putea crește - Telegram

Tass a citat oficiali din domeniul siguranței împotriva incendiilor, care au declarat că întregul etaj al doilea al clădirii a fost distrus.

"La locul incendiului, salvatorii continuă să lucreze la dărâmături în condiții de temperatură scăzută a aerului. Conform ultimelor date, 20 de persoane au murit", se arată în raport.

Azilul privat de bătrâni funcționa ilegal

Pe acelaşi subiect

Oficialii au declarat că multe cămine pentru persoane în vârstă funcționează fără înregistrare în întreaga Rusie și nu pot fi supuse inspecțiilor, deoarece sunt considerate oficial proprietate privată.

26 de persoane erau în clădire, în momentul izbucnirii incendiului. Două victime au fost internate cu arsuri și sunt în stare gravă, iar alte patru persoane au fost eliberate pentru tratament în ambulatoriu.

Între timp, incendiul a fost adus sub control. Autorităţile au deschis o anchetă penală pentru ucidere din culpă. Guvernatorul din Kuzbass, Serghei Ţivilev, a declarat că toate instituţiile de acest fel, în primul rând cele private, vor fi verificate după acest incendiu, în termen de o săptămână.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » 20 de bătrâni au murit într-un azil făcut scrum de un incendiu devastator, în Rusia. Căminul funcționa ilegal