Antena Meniu Search
x

200 de soldaţi ruşi, ucişi pe o insulă în Marea Neagră. Momentul atacului cu rachete HIMARS. "Să fie o lecţie pentru armata rusă"

Război în Ucraina. Ucrainenii au eliminat "200 de soldaţi ruşi" adunaţi pe o plajă în Marea Neagră. Centrul Național de Rezistență, creat de Forțele Speciale pentru a le face un calvar viaţa ocupanţilor ruşi, a făcut publice imagini în care mai multe concentrări de trupe ruse sunt lovite cu rachete HIMARS, pe o insulă la sud de Herson.

de Redactia Observator

la 02.08.2023, 17:00

Vezi și

Armata ucraineană a distrus 5 grupuri mari de infanterie ale ruşilor ​​cu rachete Himars, pe insula Giarîlgaci, din Marea Neagră, la sud de regiunea Herson. Centrul Național de Rezistență din Kiev susţine că atacul a fost efectuat cu ajutorul informațiilor furnizate de membrii rezistenței ucrainene din teritoriile ocupate de ruși.

"Vă prezentăm o filmare care arată rezultatele muncii voastre. Forțele de apărare îi distrug pe ocupanții despre care ne-ați furnizat informații cu o precizie milimetrică", a transmis pe Telegram Centrul Național de Rezistență al Ucrainei.

Potrivit Kyiv Post "au fost eliminaţi 200 de soldaţi ruşi" adunaţi pe o plajă, într-o tabără de antrenament, din regiunea ocupată Herson. Imaginile filmate de o dronă arată o plajă şi mai multe grupuri de trupe adunate pe insula din Marea Neagră. La final se vede o explozie mare în locul unde soldații se adunaseră. 

Presa ucraineană susţine că numărul morților este de aproximativ 200, deși acest lucru nu a fost confirmat oficial. Pe insulă se aflau cel puțin cinci unități de infanterie, potrivit unor surse ucrainene. În timpul atacului soldaţii au încercat să se ascundă în tufişuri și tranșeele de antrenament. 

Pe acelaşi subiect

Ruşii, supăraţi din nou: Să fie o lecţie pentru armată

Bloggerii militari ruşi care au criticat iar comandamentul militar susţin că soldaţii se aflau la 60 - 80 de km distanţă de cele mai apropiate trupe ucrainene. Raza de acţiune a rachetelor HIMARS, trimise de americani ucrainenilor, este aproximativ 80 de km.

Soldaţii ruşi se antrenau pe insula situată la 80 de km în spatele liniei de front, potrivit lui Rybar, un influent canal de Telegram, condus de un fost ataşat de presă al Ministerului rus al Apărări.

"O nouă dovadă clară că o concentrare mare de oameni, chiar și în spatele frontului, la distanță de zona de luptă, poate avea urmări nefaste... O dronă inamică a filmat pozițiile Forțelor Armate Ruse pe insula Giarîlgaci din regiunea Herson. Soldaţii sunt angajați în antrenamente de luptă...Forțele Armate ale Ucrainei au lovit cu sisteme HIMARS.

Cel mai probabil, personalul militar de pe insulă s-a relaxat, îşi imagina că se simte în siguranţă, sunt 80 km până la linia frontului, terenul este discret, nu există corturi în câmp deschis sau depozite cu muniție. Dar inamicul a profitat de o asemenea imprudență. Să fim realiști: evitarea absolută a concentrării de trupe în spatele frontului nu va funcționa și s-ar putea nici să nu funcționeze întotdeauna în principiu.

Cu toate acestea, cel putem evita construcții care demasc imediat poziții. Această filmare ar trebui să fie o învăţătură de minte pentru personalul militar rus, o lecţie pentru armată că trebuie să respecte măsurile de precauție chiar şi în spatele frontului", a scris Rybar.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) din Washington a evaluat luna trecută că Rusia a format tabere pe insulă unde a trimis soldaţi să se recupereze și să se antreneze. 

Sute de soldați ruși uciși în timp ce au așteptat două ore ca să asculte discursul unui comandant, în iunie

În ultimele luni, Ucraina a înregistrat câteva succese mari lovind concentrări de trupe cu rachete HIMARS. În luna iunie, bloggerii ruși declarau că armata este "în război cu propria noastră prostie și neglijență", după ce au apărut informaţii conform cărora sute de soldaţi ruşi au fost uciși în timp ce au așteptat două ore, aliniați, ca să asculte discursul motivațional al unui comandant.

Masacrul a avut loc în apropiere de Kreminna, în regiunea Lugansk. Soldaţii s-au adunat timp de două ore într-un grup mare, nu departe de linia frontului și în raza rachetelor HIMARS. Kievul nu a confirmat oficial că se află în spatele atacului respectiv, dar un oficial ucrainean, care a vorbit sub protecţia anonimatului, a spus pentru Kyiv Post că a fost "o situație cu adevărat amuzantă". Soldaţii au stat două ore în aer liber ascultând discursul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » 200 de soldaţi ruşi, ucişi pe o insulă în Marea Neagră. Momentul atacului cu rachete HIMARS. "Să fie o lecţie pentru armata rusă"