Antena Meniu Search
x

27 de morți după cutremurul din Grecia și Turcia

Cutremurul din Marea Egee a ucis 27 de oameni şi a rănit peste 800 au fost răniți. Cum un necaz nu vine niciodată singur, orașul Izmir și insula elenă Samos au fost lovite şi de un tsunami, în urma seismului.

de Redactia Observator

la 31.10.2020, 16:06

Vezi și
  • O rază de speranță vine din partea salvatorilor.
  • Au reușit să scoată de sub dărâmături zeci de supraviețuitori.

Peste 100 de vieți au fost salvate în ultimul moment. Iar fiecare supraviețuitor a fost întâmpinat cu aplauze. Într-o luptă contracronometru, pompierii și voluntarii caută neîncetat urme de viață printre grămezile de moloz și fier, de aproape 24 de ore.  

Seismul cu magnitudinea de 6,6 a devastat orașul Izmir, acolo unde a pus la pământ zeci de clădiri. Prin clipele de groază au trecut și românii care se află acolo. 

Pentru locuitorii zonelor afectate, coșmarul pare că nu se mai termină. Cutremurul a fost urmat de un tsunami. Valul de apă a măturat tot ce i-a ieșit în cale: bărci, terase, copaci și mașini.  

Tsunamiul a lovit şi insula elenă Samos, la 200 de kilometri de Izmir.

Şi aici mai multe case s-au prăbuşit, iar cutremurul a fost urmat de mai multe replici.  

Veronica Todor, corespondent Antena 1: Am fost destul de tare tremuraţi. Toţi erau speriaţi şi se uitau în stânga şi-n dreapta la clădiri să vadă dacă nu cumva în jurul nostru

În pofida relaţiilor tensionate din ultima vreme dintre Ankara şi Atena, preşedintele turc şi cel grec au promis că îşi vor oferi ajutor reciproc.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » 27 de morți după cutremurul din Grecia și Turcia