Antena Meniu Search
x

28 de morți într-un atentat la Sanaa revendicat de Statul Islamic

Cel puțin 28 de persoane, printre care opt femei, au fost ucise într-un atentat comis în cursul nopții de luni spre marți asupra locuinței din Sanaa a doi frați, lideri ai rebelilor șiiți houthi

Cel puțin 28 de persoane, printre care opt femei, au fost ucise într-un atentat comis în cursul nopții de luni spre marți asupra locuinței din Sanaa a doi frați, lideri ai rebelilor șiiți houthi. 

Atentatul, cu mașină capcană, a fost revendicat de gruparea Statul Islamic (SI) într-un comunicat dat publicității pe internet.

Potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate, atentatul a vizat reședința fraților Faysal și Hamid Jayesh în momentul în care numeroase persoane se adunaseră pentru o ceremonie de doliu în urma morții naturale a unui membru al familiei.

Milițiile houthi au înconjurat sectorul, un cartier din centrul orașului, după atentat, dar au lăsat ambulanțele să evacueze victimele, au informat martori oculari.

În comunicatul său, SI a menționat că atentatul a fost îndreptat împotriva "unuia din cuiburile șiiților la Sanaa".

Organizația sunnită extremistă consideră că șiiții sunt necredincioși și își înmulțesc atacurile contra membrilor acestei confesiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » 28 de morți într-un atentat la Sanaa revendicat de Statul Islamic