Antena Meniu Search
x

33 de ani de închisoare pentru un român care a ucis patronul unui magazin de bijuterii în Spania

Un român a fost condamnat la 33 de ani de închisoare, în Spania, după ce a ucis, în august 2018, patronul unui magazin de bijuterii din Carmona, localitate situată în provincia Sevilla, Andaluzia.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 15.12.2020, 19:00

Un alt român implicat în caz a fost condamnat la 20 de ani de închisoare
Românul condamnat la închisoare în Spania a comis crima în august 2018 - Hepta - imagine ilustrativă
  • Un alt român implicat în acest caz a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.
  • Cei doi români au de achitat 390.000 de euro.

Magistraţii de la Curtea Provincială din Sevilla au dat verdictul de "vinovat" în 10 noiembrie, iar acum s-a stabilit şi sentinţa.

Conform La Vanguardia, românul, identificat drept G. S., a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru omor şi opt ani de închisoare pentru jaful comis cu violenţă.

În plus, G. S. nu are voie să se apropie la mai puţin de un kilometru de urmaşii bărbatului ucis pentru o perioadă de 47 de ani.

Un alt român implicat în acest caz, identificat drept I. I., a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, respectiv 12 ani de închisoare pentru că ştia de intenţiile lui G. S. şi nu a spus nimic şi opt ani de închisoare pentru implicarea în jefuirea magazinului de bijuterii.

Ancheta a scos la iveală că, pe 3 august 2018, G. S. a mers la magazinul de bijuterii sub pretextul că are nevoie să-i fie reparat un ceas.

Românul a câştigat încrederea proprietarului şi l-a făcut pe acesta să-l conducă în spatele magazinului, oferindu-i astfel posibilitatea de a vedea unde este depozitată marfă şi care sunt măsurile de securitate.

G. S. a revenit pe 6 august, seara, însoţit de I. I. Ancheta a scos la iveală că G. S. a pătruns în viteză în magazin şi s-a repezit către proprietar, lovindu-l de mai multe ori până la pus la podea.

Românii implicaţi în acest caz au de achitat 390.000 de euro

Victima a fost legată şi i s-a pus banda adezivă peste gură. A încercat să se ridice, însă G. S. l-a lovit puternic cu genunchiul în cap făcându-l să se lovească cu capul de podea.

În tot acest timp, I. I. a stat de "şase" în faţa magazinului pentru a-l avertiza pe G. S. în cazul în care se apropie cineva.

Cei doi români, G. S. şi I. I., au fugit cu numeroase bijuterii furate, în timp ce proprietarul magazinului a fost găsit ulterior fără suflare.

Pe lângă condamnările încasate, cei doi români au de achitat suma totală de 390.000 de euro ce reprezintă daune pentru urmaşii victime, dar şi contravaloarea bijuteriilor furate şi care nu au mai fost recuperate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » 33 de ani de închisoare pentru un român care a ucis patronul unui magazin de bijuterii în Spania