Antena Meniu Search
x

50 de locuinţe din orăşelul Pahoa din Hawaii riscă să fie înghițite de lava topită

Orăşelul Pahoa din Hawaii pare condamnat. Lava topită continuă să-şi facă drum spre casele oamenilor. 50 de locuinţe riscă să fie rase de pe faţa pământului în orele următoare

Vezi și

Orăşelul Pahoa din Hawaii pare condamnat. Lava topită continuă să-şi facă drum spre casele oamenilor. 50 de locuinţe riscă să fie rase de pe faţa pământului în orele următoare.

Încet, dar sigur, râul de lavă îşi face drum printr-o localitate din Hawaii.

Totul se face scrum în faţa rocii topite care are o mie de grade Celsius.

Se deplasează cu până la 14 metri pe oră şi până acum a înghiţit drumuri, păduri, a distrus un cimitir, iar acum în faţa ei se află 50 de case. Autorităţile se aşteaptă ca acestea să fie distruse în următoarele ore. Locatarii lor au fost evacuaţi încă de ieri.

Alţii sunt pregătiţi să-şi părăsească locuinţele în orice moment. Când râul de lavă va trece prin zona lor, oamenii vor putea rămâne acolo, cât timp cât sunt în siguranţă.

Chiar dacă râul de lavă se apropie de casele lor, oamenii încearcă să-şi continue viaţa ca şi până acum. Au grijă doar să ocolească zonele periculoase. Doar drumarii încearcă să îndepărteze de pe şosele lava răcită. ilustraţie de pe LAVA INCHES CLOSER TO HOMES, TC 01,03. utilaje curăţând râul carbonizat

Copiii în schimb stau acasă. Şcolile au fost închise.

Râul de lavă a călătorit aproape 20 de kilometri în cinci luni, de când a erupt Kilauea, unul dintre cei mai activi vulcani din lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » 50 de locuinţe din orăşelul Pahoa din Hawaii riscă să fie înghițite de lava topită