Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Țipetele s-au transformat într-o tăcere de moarte înfiorătoare". Mărturiile tulburătoare ale primilor sosiți la locul tragediei din Mestre

„O scenă apocaliptică”. Cel puțin 21 de persoane au murit, iar alte 18 au fost rănite, după ce autobuzul în care se aflau a ieșit de pe o șosea din apropierea Veneției, în Italia, și s-a prăbușit pe șinele de cale ferată. Printre victime sunt și doi copii.

de Monica Palade

la 04.10.2023, 10:14

La volan se afla Alberto Rizzotto, un bărbat de 40 de ani din Tezze di Piave, provincia Treviso. La bordul autobuzului, care fusese închiriat, se aflau turiști ucraineni, germani dar și croați și francezi, după cum arată pașapoartele. Se întorceau la campingul Hu, fost Jolly, din Marghera, unde erau cazați.

O scenă apocaliptică

Autobuzul a căzut de la 30 metri înălțime și a luat foc. La scurt timp, primarul Veneției, Luigi Brugnaro, a declarat că sunt „cel puțin 21 de morți, o tragedie uriașă”, în timp ce serviciile de urgență se ocupau să scoată victimele. „O tragedie uriașă a lovit comunitatea noastră în această seară. Am decretat imediat ca orașul să fie în doliu, în memoria numeroaselor victime care se aflau în autobuzul căzut. O scenă apocaliptică, nu sunt cuvinte".

Premierul Giorgia Meloni a declarat la rândul său: „Îmi exprim cele mai profunde condoleanțe, personale și ale întregului guvern, pentru gravul accident petrecut la Mestre. Gândurile mele se îndreaptă către victime și familiile și prietenii acestora. Sunt în strânsă legătură. cu primarul Luigi Brugnaro și cu ministrul Matteo Piantedosi pentru a urmări informațiile despre această tragedie”.

Pe acelaşi subiect

"Țipetele s-au transformat într-o tăcere de moarte"

Primii martori sosiți la fața locului au descris scenele de coșmar. Țipetele celor prinși în interiorul autobuzului în flăcări care la un moment dat s-au oprit brusc. „Am auzit frânări puternice, am crezut că este un tren. Apoi zgomotul impactului, o bufnitură. M-am alarmat și, privind afară, am văzut fum și am auzit oameni strigând după ajutor. În timp ce mă apopiam de autobuz, țipetele s-au transformat într-o tăcere de moarte înfiorătoare, care mi-a oprit sângele. Am vrut să ajut, dar am fost oprit de o prietenă de-a mea și de o polițistă, pentru că autobuzul era încă în flăcări și risca să explodeze”, a declarat Leonardo pentru LaPresse.

Un pompier care intervenea la fața locului a declarat șocat de ceea ce vedea: „Sunt mulți morți, prea mulți”, scrie Il Gazzettino.it.

Parchetul din Veneția a deschis o anchetă cu privire la teribilul accident de autobuz de la Mestre. În următoarele ore vor fi analizate imaginile de la camerele de securitate, pentru a înțelege mai bine dinamica accidentului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » "Țipetele s-au transformat într-o tăcere de moarte înfiorătoare". Mărturiile tulburătoare ale primilor sosiți la locul tragediei din Mestre