Antena Meniu Search
x

"A fost găsit spânzurat de gratii". Alexandru, un român care și-ar fi înjunghiat soția de 68 de ori, s-a sinucis în închisoare. Urma să fie judecat pe 4 iulie

Alexandru Ianosi, un deținut român care era încarcerat în penitenciarul Santa Maria Maggiore din Veneția, Italia, a decis să-și pună capăt vieții spânzurându-se în celulă. Bărbatul era acuzat că și-a ucis cu sălbăticie soția, în septembrie 2022, și urma să fie judecat pe 4 iulie.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 22.06.2023, 12:39

Un român care și-a înjunghiat soția de 68 de ori s-a spânzurat într-o închisoare din Italia. Urma să fie judecat pe 4 iulie - ilgazzettino.it

Anunțul morții românului a fost făcut de Sindicatul independent al Poliției Penitenciare. Bărbatul de 35 de ani era acuzat că, în 23 septembrie 2022, și-a omorât soția, la Spinea, cu 68 de lovituri de cuțit, potrivit nuovavenezia.gelocal.it. El urma să fie judecat pe 4 iulie, pentru ucidere voluntară agravată de maltratări în familie, acuzație care, dacă ar fi fost confirmată de judecător, l-ar fi putut condamna la închisoare pe viață.

Deși într-un mod confuz, Ianosi și-ar fi recunoscut crima, susținând că s-a produs la apogeul unui scandal și că "s-a simțit provocat" de soția lui.

Românul, acuzat că și-a înjunghiat soția de 68 de ori

Pentru Procuratură, însă, filmul tragediei era clar. Conform reconstituirii făcute de procurorul Tavarnesi în cursul anchetei – și menționate în notificarea de încheiere a investigațiilor – atacul săbatic a fost punctul culminant al unei relații toxice cu Lilia P, care a suportat ani la rând abuzurile soțului ei. Lovită, de multe ori chiar și în fața copiilor, amenințată cu moartea și umilită, femeia de 41 de ani se hotărâse să se despartă de individ și să plece.

Pe acelaşi subiect

Anul trecut, în seara zilei de 22 septembrie, Lilia și-a făcut curaj să-i spună partenerului că îl va părăsi. Decizia l-a înfuriat pe român, care s-a năpustit asupra ei cu un cuțit de bucătărie, în sufrageria apartamentului lor din via Mantegna, și a înjunghiat-o de 68 de ori. 

Miercuri, 21 iunie 2023, Sindicatul Poliției Penitenciare a anunțat că Alexandru Ianosi a fost găsit spânzurat în celula sa din închisoarea Santa Maria Maggiore din Veneția.

"Bărbatul a fost găsit spânzurat de gratiile celulei. Din păcate, intervenția rapidă a agentului de serviciu nu a putut salva viața deținutului. După cum știți, am spus mereu că moartea lui un prizonier este întotdeauna o înfrângere pentru stat​", a declarat Giovanni Vona, secretarul Sappe Triveneto, potrivit publicației Il Gazzettino.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » "A fost găsit spânzurat de gratii". Alexandru, un român care și-ar fi înjunghiat soția de 68 de ori, s-a sinucis în închisoare. Urma să fie judecat pe 4 iulie