Antena Meniu Search
x

A murit Little Richard, părintele stilului Rock`n`Roll

Este doliu în industria muzicală! Little Richard, părintele stilului rock and roll a murit la 87 de ani. Anunţul a fost făcut de fiul acestuia, care a declarat că nu ştie deocamdată care este cauza decesului.

de Redactia Observator

la 11.05.2020, 10:54

Vezi și
  • Little Richard a schimbat întreaga industrie muzicală.
  • Vedetele de peste Ocean au postat fotografii cu el.

Cunoscut în special pentru hitul Tutti Frutti, Little Richard a inspirat artişti ca Elton John, Elvis Presley sau membrii trupei Beatles. Pe unii chiar i-a ajutat să se lanseze.

Fondator al stilului Rock and Roll, Little Richard a schimbat întreaga industrie muzicală în anii 50 când a lansat primul său hit: Tutti Frutti. În 1957 era cunoscut deja pentru piesele Long Tall Sally şi Lucille.

Renumit pentru stilul său exuberant, vocea răguşită şi mişcările de dans scandaloase, Little Richard a devenit o sursă de inspiraţie pentru marii muyicieni ai lumii: Beatles, Bob Dyland, Elvis Presley, Elton John.

Stanley Stewart, vărul lui Little Richard: A însemnat mult pentru foarte multe persoane. Dacă stai să te gândeşti la The Beatles, The Rolling Stones, Elton John, Michael Jackson, toţi i-au adus un omagiu lui Richard şi au recunoscut că datorită lui s-au lansat.

În semn de omagiu vedetele de peste Ocean au postat fotografii cu el pe conturile lor de socializare. Elton John l-a numit o adevărată legendă, în timp ce Demi Moore a postat o fotografie chiar de la nunta ei cu Bruce Willis care a fost oficiată de Little Richard. Şi fosta Primă Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama i-a adus un omagiu.

Născut într-o familie săracă din Macon, Georgia, pe numele real Richard Wayne Penniman, Little Richard a avut o copilărie dificilă. În adolescenţă a plecat de acasă din cauza neînţelegerilor cu tatăl său. În anii 70, artistul a recunoscut public că este bisexual.

Cu peste 30 de milioane de albume vândute la nivel global, Little Richards a primit o stea pe aleea celebrităţilor de la Hollywood. În 2002 şi-a anunțat retragerea din spectacole live, dar a continuat să apară la televizor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » A murit Little Richard, părintele stilului Rock`n`Roll