Antena Meniu Search
x

ACCIDENT aviatic în Polonia: 11 oameni au murit

11 persoane au murit, iar una fost rănită într-un accident aviatic produs sâmbătă în apropiere de Czestochowa, în sudul Poloniei

Vezi și

11 persoane au murit, iar una fost rănită într-un accident aviatic produs sâmbătă în apropiere de Czestochowa, în sudul Poloniei

12 persoane se aflau la bordul avionului. Una singură a supravieţuit şi a fost transportată la spital în stare gravă", a declarat pentru AFP Justyna Sochacka. Avionul, un Piper Navajo, aparţinea unei şcoli de paraşutism. Potrivit martorilor, avionul a suferit modificări pentru a putea fi folosit la antrenemente de paraşutism.

El a decolat la ora locală 16.00 (17.00, ora României) de pe aeroportul Rudniki, în apropiere de Czestochowa, cu 11 paraşutişti şi pilotul la bord.

"Avionul venea dinspre sud şi motorul său făcea un zgomot ciudat", a declarat Barbara Minczykiewicz, o locuitoare din Topolow, unde avionul a căzut, citată pe site-ul de Internet al cotidianului Gazeta Wyborcza, conform Mediafax. "El se afla foarte aproape de case, foarte jos. S-a înclinat pe o aripă, după care a căzut şi a luat foc", a adăugat ea.

Înainte ca avionul să fie cuprins în totalitate de flăcări, locuitori din sat, care se aflau la trei kilometri de aeroport, au reuşit să scoată din interior persoana rănită şi două cadavr. Rănitul este un bărbat de aproximativ 40 de ani. El se află în stare gravă, dar rămâne conştient.

Potrivit salvatorilor, victimele nu au avut practic nicio şansă să supravieţuiască în catastrofă.

O anchetă a fost deschisă pentru a stabili cauzele producerii catastrofei, care rămân pentru moment necunoscute. Potrivit martorilor citaţi de presă, avionul era probabil supraîncărcat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » ACCIDENT aviatic în Polonia: 11 oameni au murit