Antena Meniu Search
x

Accident feroviar în Germania, soldat cu aproape 50 de victime!

Aproximativ 50 de pasageri au fost răniţi seara trecută, după ce un tren s-a ciocnit cu un marfăr, în apropiere de Dusseldorf.

Vezi și

Aproximativ 50 de pasageri au fost răniţi seara trecută, după ce un tren s-a ciocnit cu un marfăr, în apropiere de Dusseldorf. Trei dintre victime sunt în stare gravă la spital.

În jurul orei locale 19.30, trenul de pasageri care aparţine unei companii private britanice a intrat în ultimele vagoane ale mărfarului german, aproape de gara Meerbusch-Osterath. În urma impactului, trei persoane au fost grav rănite şi se află sub supravegherea medicilor. Starea de sănătate a celorlalţi răniţi este bună. 

Lutz Meierherm, purtătorul de cuvânt al Detaşamentului de Pompieri Meerbusch: "Ultimele două vagoane ale trenului de marfă au fost scoase de pe şine, în urma impactului. Unul dintre ele a căzut de pe rambleul căii ferate. 20 de metri din partea frontală ai trenului cu pasageri a fost deformată."

Zeci de pompieri şi paramedici au fost mobilizaţi la locul accidentului feroviar. Însă, misiunea lor a fost îngreunată din cauza riscului de electrocutare, după ce mai multe cabluri de alimentare s-au rupt. 

Lutz Meierherm, purtătorul de cuvânt al Detaşamentului de Pompieri Meerbusch: "Primul lucru pe care l-au făcut echipele de intervenţie a fost să înconjoare zona pentru ca firul de catenară să fie deconectat. Apoi, salvatorii au putut intra în vagoane pentru a consulta pasagerii din ambele părţi ale trenului."

Impactul putea fi unul devastator dacă mecanicul personalului nu observa un obstacol pe calea ferată.

Acesta a activat imediat frâna de mână, însă nu a reuşit să evite complet coliziunea. Din fericire, mecanicul nu a fost rănit, însă este în stare de şoc. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Accident feroviar în Germania, soldat cu aproape 50 de victime!