Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Accidentul aviatic din Nepal, filmat chiar din interiorul "aeronavei morții". Un pasager ar fi făcut live pe Facebook în timpul zborului

 Accidentul aviatic din Nepal, soldat cu cel puţin 68 de morţi, ar fi fost filmat chiar din interiorul aeronavei prăbuşite. Imaginile care, vă avertizăm, pot avea un puternic impact emoţional, ar fi fost transmise în direct pe Facebook chiar în timpul zborului. Filmul, care a devenit viral, nu a fost deocamdată autentificat oficial. Dar un ziar din India afirmă că vărul unui bărbat care apare în imagini a confirmat că acesta era pasager al avionului. 

de Redactia Observator

la 16.01.2023 , 08:05

Avionul s-a prăbuşit chiar înaintea aterizării pe un aeroport de provincie din Nepal. Patru tineri pasageri, veniţi în vacanţă din India, transmiteau în direct pe Facebook faza finală a zborului. Filmul ar fi fost recuperat de pe telefonul unuia dintre ei, găsit intact la locul impactului, potrivit presei indiene.

Imaginile arată cum, în mai puţin de două minute, tinerii au trecut de la încântare în faţa peisajului montan la groază. La finalul înregistrării, prin fereastră se vede un înspăimântător incendiu, pe fondul strigătelor disperate ale pasagerilor. 

O altă înregistrare, făcută de la sol de un localnic, arată cum aeronava, cu trenul de aterizare deja scos, şi-a schimbat direcţia, ca şi cum ar fi vrut să evite să cadă peste case. Apoi s-a prăbuşit şi a luat foc, la un kilometru şi jumătate înainte de aeroportul din oraşul turistic Pokhara. Avionul, un ATR 72-500, venea din capitala Nepalului, Katmandu. A lăsat un crater enorm în locul unde s-a prăbuşit.

Vezi și

Mister în cazul prăbușirii "aeronavei morții"

Pe acelaşi subiect

Fostul director al aeroportului nu găseşte nicio explicaţie pentru tragedia aviatică.

Fostul director al aeroportului Pokhara: Vremea era bună, avionul era bun, comandantul avea experienţă foarte mare, copilotul era o doamnă, iar avionul fusese alimentat la Kathmandu. Martorii spun că aeronava a intrat în pană la aterizare și că nu a putut face aterizarea cum trebuie.

“Aeronava morții” a fost fabricată în Franța, acum 15 ani. Avea 72 de locuri, de unde îi vine și numele ATR 72. Practic, atâtea scaune. Printre pasageri erau și șase copii, dintre care trei bebeluși. Din informațiile pe care le avem în acest moment, toți copiii stăteau cu părinții lor în partea din față a aeronavei. 

Armata, chemată să ajute la operațiunea de salvare

Controlorii de zbor au pierdut legătura cu avionul cu 10 minute înainte de prăbuşire, fără să se fi înregistrat vreun apel de urgenţă. Autorităţile din Nepal au chemat armata să ajute la operaţiunea de salvare.

Martor: Erau flăcări, flăcări mari. Şi, acolo unde stăteam, am simţit cum s-a zguduit pământul, ca la un cutremur. 

La bordul avionului erau 15 turişti străini: cinci indieni, patru ruşi şi cetăţeni din Coreea de Sud, Australia, Irlanda, Franţa şi Argentina. Până acum, nu există informaţii despre victime din România.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Accidentul aviatic din Nepal, filmat chiar din interiorul "aeronavei morții". Un pasager ar fi făcut live pe Facebook în timpul zborului