Antena Meniu Search
x

Accidentul feroviar cu 3 morţi şi peste 70 de răniţi din Washington putea fi evitat. Trenul deraiat avea viteză maximă

Trenul a deraiat pe podul despre care oficialii locali au atras de mai multe ori atenţia asupra pericolelelor. 13 din 14 vagoane au sărit de pe şine.

Vezi și

Trenul a deraiat pe podul despre care oficialii locali au atras de mai multe ori atenţia asupra pericolelelor. 13 din 14 vagoane au sărit de pe şine. Mecanicul nu ar fi redus viteza înainte de a intra în curbă. Trei oameni au murit şi 77 de au fost răniţi.

Filmată din aer, scena dezastrului îţi taie respiraţia. Vagoane atârnă de o parte şi de alta a podului într-un echilibru precar, timp ce, altele, rupte, s-au prăbuşit peste maşinile care treceau pe sub pasarelă. 

Dintre cele 14 vagoane, numai locomotiva a mai rămas pe şine. 70 de oameni au fost duşi la spitalele din apropiere, iar 10 sunt în stare critică. Cursa inaugura o linie de mare viteză între Seatlle şi Portland şi, înainte de a deraia, spun martorii, ar fi lovit ceva pe şine. 

Bella Dinh-Zarr, ministrul Transporturilor:

Potrivit informaţiilor preliminare, trenul circula cu 130 km/h, într-o zonă unde limita era de 50 km/h. 

Noua rută este parte a unui proiect de modernizare a reţelei feroviare cu o valoare totală de 800 de millioane. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Accidentul feroviar cu 3 morţi şi peste 70 de răniţi din Washington putea fi evitat. Trenul deraiat avea viteză maximă