Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Acord de un miliard de dolari. BYD, principalul concurent al Tesla din China va avea o fabrică în Turcia

Cel mai mare producător de mașini electrice din China, BYD, va construi o fabrică în Turcia. Conform înțelegerii, investiția va fi de un miliard de dolari. BYD este principalul rival al companiei Tesla, iar noua fabrică va putea să producă până la 150.000 de vehicule pe an, anunță Anadolu, citat de Mediafax.

de Redactia Observator

la 09.07.2024 , 07:25

Acord de un miliard de dolari. BYD, principalul concurent al Tesla din China va avea o fabrică în Turcia
- Profimedia

Acordul a fost semnat la un eveniment la Istanbul la care au participat directorul executiv al BYD Wang Chuanfu și președintele Recep Tayyip Erdogan, potrivit BBC. Se dorește ca unitatea să înceapă producția până la sfârșitul anului 2026 și să creeze aproximativ 5.000 de locuri de muncă.

Compania a mai spus că intenționează să construiască o fabrică în Mexic

Anunțul privind investiția din Turcia apare în timp ce producătorii chinezi de vehicule electrice se confruntă cu o presiune tot mai mare în Uniunea Europeană și SUA. Săptămâna trecută, UE a luat măsuri pentru a proteja industria auto din bloc prin creșterea tarifelor la vehiculele electrice din China.

Articolul continuă după reclamă

Turcia face parte din Uniunea Vamală a UE, ceea ce înseamnă că vehiculele fabricate în țară și exportate în bloc pot evita tariful suplimentar. Compania BYD și-a propus să-și extindă rapid unitățile de producție în afara Chinei. La sfârșitul anului trecut, BYD a anunțat că va construi o fabrică în Ungaria, prima a companiei din Europa.

Joi, BYD a deschis o fabrică de vehicule electrice în Thailanda, prima sa fabrică din Asia de Sud-Est. Compania a mai spus că intenționează să construiască o fabrică în Mexic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost vreodată victima unui furt de date?
Observator » Stiri externe » Acord de un miliard de dolari. BYD, principalul concurent al Tesla din China va avea o fabrică în Turcia