Antena Meniu Search
x

Video Varianta Omicron pune stăpânire pe întreaga lume. Tot mai multe evenimente, anulate în prag de sărbători

Tulpina Omicron anulează tot mai multe evenimente, în prag de sărbători. Pentru a-i limita răspândirea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă să renunţăm la vizitele şi petrecerile de Crăciun şi Revelion. Între timp, Comisia Europeană a decis să limiteze perioada de valabilitate a certificatelor de vaccinare, fără booster, la nouă luni.

de Redactia Observator

la 21.12.2021, 20:49

Vezi și

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că în perioada sărbătorilor numărul cazurilor ar putea creşte.

Tedros Ghebereyesus, director OMS: Este mai bine să avem un eveniment anulat decât o viaţă pierdută. Este mai bine să anulăm acum şi să sărbătorim mai târziu decât să sărbătorim acum şi să fim în doliu mai târziu.

Inclusiv Forumul economic de la Davos a fost amânat. Şi regina Elisabeta va intrerupe tradiţia anul acesta şi nu va mai petrece Crăciunul alături de familie, pe domeniul Sandringham. Iar britanicii îi urmează exemplul.

Mai multe ţări reintroduc restricţiile

Pe acelaşi subiect

Ţările europene impun din ce în ce mai multe restricţii. Autorităţile spaniole din regiunea Catalonia se pregătesc să impună carantina de noapte, limitarea adunărilor la zece oameni, închiderea cluburilor şi reducerea la jumătate a capacităţii restaurantelor, începând de vineri. Şi Germania ar putea adopta în seara aceasta un nou set de măsuri împotriva COVID. Însă vestea i-a scos aseară pe oameni în stradă şi au avut loc confruntări cu forţele de ordine

Omicron a devenit tulpina dominantă în Statele Unite şi a făcut primul deces. În seara aceasta, preşedintele Joe Biden ar putea anunţa noi restricţii.

Lina Hidalgo, democrată din Texas: Vestea bună cu privire la Omicron este că atât timp cât eşti vaccinat cu doza a treia, rata spitalizării este mult sub cea a infectărilor.

Pentru a accelera vaccinarea cu doza trei, Comisia Europeană a decis ca perioada de valabilitate a certificatelor de vaccinare, fără booster, să fie de nouă luni. De la 1 februarie, statele membre vor trebui să accepte certificate de vaccinare cu o valabilitate de 270 de zile de la terminarea primul ciclu de vaccinare. Regula urmează să fie votată în Parlamentul European. Între timp, 50.000 de oameni mor de COVID la nivel global, în fiecare săptămână.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Varianta Omicron pune stăpânire pe întreaga lume. Tot mai multe evenimente, anulate în prag de sărbători