Antena Meniu Search
x

“A luat cea mai mare notă”. Un adolescent de 17 ani şi-a pus capăt zilelor de teamă că va pica examenele

Un băiat de 17 ani a decis să îşi pună capăt zilelor fiindu-i teamă că nu va lua note bune în examenele sale. Băiatul a fost găsit mort într-un parc, alături de un bilet de adio.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 22.08.2020, 14:51

Matthew visa să ajung contabil
Tânărul se temea că va pica examenele - Facebook/ Michael Bond
  • Adolescentul se simţea neliniştit în ultima perioadă.
  • Fusese dat afară de la serviciu şi se temea pentru viitorul său.

Tatăl băiatului care şi-a luat propria viaţă de teama că va pica examenele a aflat că băiatul a obţinut note de top până acum, la examenele date.

“Este un sentiment foarte rău, sunt mândru şi l-am felicitat la mormântul său, mi-aş fi dorit însă să îl felicit şi să fie lângă mine. A luat cea mai mare notă la finanţte, materia lui preferată. Nu ştiu încă rezultatele celorlalte examene.” a spus tatăl său, Michael Bond, în vârstă de 48 de ani.

Tot el a povestit că fiul Matthew iubea matematica şi visa să devină contabil.

Adolescentul se simţea neliniştit în ultima perioadă. Fusese dat afară de la serviciu din cauza restricţiilor impuse de coronavirus şi se temea pentru viitorul său.

“Era îngrijorat, neliniştit şi speriat că va trebui să se angajeze într-un loc doar pentru a avea bani, nu ştia ce se va întâmpla cu viitorul său şi era speriat din cauza notelor. Şi-a pierdut slujba din cauza virusului şi toate au avut un efect zdrobitor asupra lui” a adăugat tatăl său.

Îndurerat de pierderea copilului său, Michael Bond i-a rugat pe ceilalţi elevi care nu se simt bine referitor la notele lor să vorbească şi să ceară ajutor, consiliere:

“Mergeţi şi staţi de vorbă cu un profesor pentru că ei sunt acolo să ajute. Doar pentru că şcolile sunt închise nu înseamnă că nu aveţi cu cine să vorbiţi.”

Potrivit Mirror, o anchetă a Oficiului Independent de Conduită a Poliției (IOPC) analizează modul în care personalul poliției a gestionat contactul cu școlarul care a apelat la numărul de consiliere înainte de a-și pune capăt zilelor într-un parc din Tunbridge Wells. Sunt de altfel făcute cercetări şi pentru a se stabili cauza exactă a morţii. 

Părintele băiatului a povestit de altfel că ultima dată când şi-a văzut copilul a fost spre seară când l-a întrebat dacă vrea să îl ajute să îşi facă ordine prin cameră înainte să iasă la o plimbare.

Matthew i-a spus atunci să nu se deranjeze pentru că o va face el însuşi când se va întoarce. Din păcate, nu s-a mai întors niciodată acasă.

“Pur şi simplu nu îmi vine să cred ce s-a întâmplat. A lăsat un mesaj pe ecrnaul telefonului ‘Bună, m-ai găsit. Spune-i familiei mele că îi iubesc şi să fie alături unii de ceilalţi. Eu mă străduiesc să lupt cu viaţa.’ Ştiam că este un băiat popular, care iubeşte tot ce e în jurul lui, făcea oaemnii să râdă cu fiecare ocazie, dar acum mi-am dat seama cât de puternic era să ascundă suferinţa . Nu a arătat nimic oamenilor, dar în mintea lui se întâmplau atât de multe, mai ales de când cu virusul” a mai adăugat tatăl sfâşiat de durere.

Familia şi prietenii au lăsat zeci de mesaje de adio în memoria tânărului şi fac apel la toţi adolescenţii care trec prin momente dificile să ceară ajutor şi să vorbească despre ceea ce simt şi despre ceea ce îi macină în interior.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » “A luat cea mai mare notă”. Un adolescent de 17 ani şi-a pus capăt zilelor de teamă că va pica examenele