Antena Meniu Search
x

Femeia însărcinată, scoasă pe targă din maternitatea bombardată de ruși, a murit. "Omorâți-mă", a strigat când a aflat că-și pierde bebelușul

O femeie însărcinată, scoasă pe targă din maternitatea din Mariupol bombardată de ruși, a murit. Aceeași soartă a avut-o și bebelușul ei, potrivit AP.

de Redactia Observator

la 14.03.2022, 08:57

Femeia însărcinată, scoasă pe targă din maternitatea bombardată de ruși, a murit. Nici bebelușul ei nu a supraviețuit
Femeia însărcinată, scoasă pe targă din maternitatea bombardată de ruși, a murit. Nici bebelușul ei nu a supraviețuit - Profimedia Images

Miercuri, 9 martie, armata rusă a bombardat un spital de copii și o maternitate din Mariupol. Imaginile în urma atacului au fost descrise drept "apocaliptice". La acea dată s-a raportat un prim bilanț care indica trei morți și 17 răniți. Ulterior, numărul deceselor a ajuns la cinci, după moartea unei mame și a bebelușului său.

Imaginile cu femeia însărcinată, scoasă pe targă din maternitatea lovită de ruși, a făcut înconjurul lumii. În pozele de pe rețelele sociale, tânăra a fost văzută mângâindu-și abdomenul însângerat în timp ce salvatorii se grăbeau să o transporte spre ambulanță - una dintre cele mai brutale scene ale războiului din Ucraina, care a intrat deja în ziua 19.

Femeia a fost dusă de urgență la un alt spital, unde medicii au făcut tot ceea ce a fost omenește posibil pentru a-i salva viața. Dându-și seama că își va pierde copilul, au spus medicii, ucraineanca i-a implorat: „Omorâți-mă acum!”

Victima a ajuns la spital cu pelvisul zdrobit și șoldul dislocat. Medicii au fost nevoiți să aducă copilul pe lume prin cenzariană, însă acesta nu avea semne vitale. Ulterior, timp de 30 de minute, echipa medicală a resuscitat-o pe tânără fără succes. 

"Amândoi au murit", au transmis reprezentanții spitalului. 

În haosul creat, medicii nu au reușit să o identifice, însă soțul și tatăl ei au venit pentru a-i recupera trupul neînsuflețit. "Cel puțin nu va ajunge într-o groapă comună", au spus cei care au făcut tot posibilul pentru a o salva.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Femeia însărcinată, scoasă pe targă din maternitatea bombardată de ruși, a murit. "Omorâți-mă", a strigat când a aflat că-și pierde bebelușul