Antena Meniu Search
x

Un Airbus A380 a aterizat în condiții extreme pe aeroportul din Birmingham (Video)

Aterizare de infarct pe aeroportul din Birmingham, Marea Britanie. Un avion Airbus A380 a atins solul în condiții extreme, cu rafale de vânt bătând din toate direcțiile. Cu doar câteva minute înainte, o altă aeronavă a renunțat la manevrele de aterizare, fiind redirecționată spre Stansted, Londra.

Airbus A380, aterizare cu turbulențe
Aterizare cu turbulente și rafale de vânt, pe aeroportul din Birmingham - captura video Youtube

Aterizare de infarct pe aeroportul din Birmingham, Marea Britanie. Un avion Airbus A380 a atins solul în condiții extreme, cu rafale de vânt bătând din toate direcțiile. Cu doar câteva minute înainte, o altă aeronavă Airbus a renunțat la manevrele de aterizare, fiind redirecționată spre aeroportul Stansted, din Londra.

Piloții de pe cursa Emirates nu s-au speriat de condițiile meteo nefavorabile și au decis să aducă cel mai mare avion de pasageri din lume, Airbus A380, la sol. 

"A fost singura dată când am văzut cel mai mare avion din lume afectat de vreme severă, în special de rafalele care au determinat alte avioane să anuleze aterizarea", a povestit martorul care a filmat momentul. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Deși aterizarea pare periculoasă, piloții sunt antrenați intensiv pentru astfel de momente și știu cum să aterizeze în siguranță. 

"Aterizarea în rafale de vânt, cu turbulențe, depășește sistemul de pilotaj automat al avionului. Piloții trebuie să fie concentrați și odihniți în momentul aterizării și să aibă abilități dezvoltate", a precizat Steven Draper, reprezentant al asociației piloților de cursă din Marea Britanie, potrivit Daily Mail.

"Rafalele de vânt în sine nu sunt periculoase dar pot crea inconveniențe, în special dacă direcția din care bate vântul este perpendiculară cu pista", a declarat și Dai Whittingham, de la Comitetul de Siguranță Aeronautică din Regat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un Airbus A380 a aterizat în condiții extreme pe aeroportul din Birmingham (Video)