Antena Meniu Search
x

Alegeri SUA 2020. Rezultatele din Pennsylvania, stat cheie în lupta Trump-Biden, se lasă așteptate

Cu mult timp înainte de ziua alegerilor, Pennsylvania a fost considerat statul american care ar putea înclina balanţa în cazul unei curse strânse pentru peşedinţia Statelor Unite. Numărul de voturi fără precedent trimise prin poştă, ca urmare a pandemiei de coronavirus, au adăugat un plus de incertitudine cursei electorale. 

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 04.11.2020, 18:52

Donald Trump și Joe Biden își dispută statul Pennsylvania la alegerile din SUA 2020
Donald Trump și Joe Biden își dispută statul Pennsylvania la alegerile din SUA 2020 - Profimedia Images
  • Pennsylvania ar putea decide soarta alegerilor prezidenţiale din SUA
  • Voturile încă nenumărate din Pennsylvania îl favorizează pe Biden. Donald Trump vrea să împiedice numărarea lor

Totul se rezumă la următorul calcul: Donald Trump are în prezent un avans de 500.000 de voturi, dar acesta nu va rămâne neschimbat. Mai sunt peste 1,3 milioane de voturi prin corespondenţă care nu au fost numărate, iar majoritatea dintre acestea vin din fortăreţele democratice Philadelphia şi Pittsburgh.

Dacă aceste voturi vor urma linia partizană de până acum Joe Biden ar obţine doar de acolo 800.000 de voturi, suficiente pentru a câştiga susţinerea celor 20 de electori şi, foarte probabil, preşedinţia. 

Când vin rezultatele din Pennsyilvania

Rezultatul alegerilor prezidenţiale de marţi în statul american Pennsylvania ar putea fi cunoscut peste două zile, declară ofciali locali pentru CNN.

„Dacă totul continuă în acest ritm, vom avea rezultate totale în următoarele două zile”, a declarat miercuri la CNN Al Schmidt, un reprezentant al oraşului Philadelphia, un fief democrat în Pennsylvania.

Decizia celor din Pennsylvania de a număra voturile ulterior a fost criticată de Donald Trump, care acuză fraudarea alegerilor.

Citește și:

De câți electori mai au nevoie Trump și Biden

Conform rezultatelor parțiale prezentate de CNN, democratul Joe Biden are 224 voturi în Colegiul Elector, iar Donald Trump 213. Numărul necesar pentru câștigarea alegerilor prezidențiale este de 270 de voturi.

Fox News păstreză proiecția de 213 în dreptul lui Trump, dar îl dă deja câștigător pe Biden în Arizona (11 electori) și Maine (3 electori), ajugând la un total de 238 de electori.

Dacă ar câștiga Pennsylvania (20) și Nevada (6), în care este favorit, Biden ar ajunge la 264 de electori și ar mai avea nevoie de victorie într-un singur stat din cele în care lupta este deschisă: Wisconsin (10) și Michigan (16), unde are un ușor avans.

Trump pare să fi recuperat terenul în Georgia (16 electori) și North Carolina (15) și ar putea obține în curând victoria în aceste state, iar cu încă trei electori din Alaska ar ajunge la un total de 247 de electori. Pentru restul de 23 de electori, Trump trebuie să câștige în două dintre cele 3 state aflate la limită: Wisconsin, Michigan și Pennsylvania.

Donald Trump a anunţat că victoria în North Carolina şi Georgia, AP îl contrazice

Agenţia americană de presă Associated Press (AP), cu sediul la New York, a publicat două teste în care răspunde revendicărilor preşedintelui american în exerciţiu.

„Noi am câştigat clar în North Carolina, unde suntem înainte cu 1,7%, adică 77.000 de voturi, unde mai sunt 5% (voturi nenumărate). Ei nu ne pot prinde din urmă”, a declarat miercuri Trump într-o alocuţiune la Casa Albă, în care a revendicat victoria în alegeri.

„Trump deţine efectiv un avans de 76.000 de voturi în acest stat, miercuri dimineaţa (ora locală), însă este prea devreme pentru confirmarea victoriei (sale). Mai sunt de numărat 200.000 de buletine de vot (...). Voturile prin corespondenţă pot fi luate în calcul până la 12 noiembrie, iar (la acest capitol) Biden îl depăşeşte cumult pe Trump”, îi răspunde AP.

De asemenea, „noi am câştigat clar Georgia. Suntem în faţă cu 2,5% sau 117.000 (de voturi) şi mai sunt doar 7% voturi de numărat”, a mai declarat Trump în alocuţiunea de la Casa Albă.

„Este prea devreme pentru a confirma” o victorie a luiTrump, subliniază din nou AP, care estimează că „4% din buletinele de vot nu au fost numărate, inclusiv două circumscripţii în care Joe Biden este pe cale să obţină o victorie”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Alegeri SUA 2020. Rezultatele din Pennsylvania, stat cheie în lupta Trump-Biden, se lasă așteptate