Antena Meniu Search
x

Aleksei Navalnîi, luat din colonia penală de lângă Moscova și dus către un loc "necunoscut", anunţă susţinătorii lui

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost "extras" din închisoarea în care era încarcerat către o destinaţie "necunoscută", anunţă vineri susţinători ai opozantului, o posibilă mutare într-un penitenciar cu condiţii şi mai dure, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 15.12.2023, 17:13

opozantul rus Aleksei Navalnîi
Aleksei Navalnîi, luat din colonia penală de lângă Moscova și dus către un loc ”necunoscut”, anunţă susţinătorii lui - Profimedia Images

De aproape o săptămână, susţinătorii opozantului rus Aleksei Navalnîi deplâng faptul că nu ştiu unde se află acesta. Casa Albă, care întâmpină dificultăţi în a-l localiza, s-a declarat "foarte îngrijorată".

Potrivit lui Kira Iarmîş, o purtătoare de cuvânt îl exil a activistului anticorupţie, un tribunal l-a informat pe un avocat al opozantului că Aleksei Navalnîi a "părăsit regiunea Vladimir", în care era încarcerat. "Nu ştim către ce destinaţie exact", a scris ea pe X, potrivit News.ro.

Apropiaţii lui Aleksei Navalnîi nu mai au veşti despre opozant de pe 6 decembrie

Navalnîi, un opozant al președintelui Vladimir Putin, a fost condamnat în august la încă 19 ani de închisoare, pe lângă cei 11 ani și jumătate pe care îi ispășea deja. Apropiați ai lui Navalnîi au declarat la începutul acestei săptămâni că nu se știe unde se află acesta în sistemul penitenciar. Ei se așteptau la transferul său într-o colonie cu "regim special", cel mai dur grad din sistemul penitenciar rusesc.

Pe acelaşi subiect

Un avocat al lui Navalnîi, Vyacheslav Gimadi, a declarat că au trecut 10 zile de când nu se mai știe unde se află opozantul regimului lui Putin. "Unde anume a fost dus și unde se află acum oficialii serviciului penitenciar nu au spus", a arătat Gimadi.

Navalnîi a câștigat admirația opoziției din Rusia pentru că s-a întors în țară în 2021 din Germania, unde fusese tratat pentru ceea ce testele de laborator occidentale au arătat că a fost o tentativă de otrăvire cu un agent neurotoxic în Siberia. Kremlinul a negat că a încercat să îl ucidă și a spus că nu există dovezi că a fost otrăvit.

Potrivit sursei citate, susținătorii săi îl prezintă ca o versiune rusă a lui Nelson Mandela, care într-o zi va ieși din închisoare pentru a-și conduce țara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Aleksei Navalnîi, luat din colonia penală de lângă Moscova și dus către un loc "necunoscut", anunţă susţinătorii lui