Antena Meniu Search
x

Aleksei Navalnîi, otrăvit cu Novichok, a ieșit din comă și se simte mai bine

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost scos din coma indusă și respiră singur, fără a mai fi ventilat mecanic, au anunțat reprezentanții Spitalului Charité din Berlin. Acesta se simte mai bine, însă consecințele pe termen lung ale agentului neurochimic nu pot fi încă estimate.

De Daniel Murărescu la 07.09.2020, 16:49
Aleksei Navalnîi, otrăvit cu Novichok, a ieșit din comă și se simte mai bine
Specialiștii de la Spitalul Charité din Berlin au descoperit în trupul lui Aleksei Navalnîi, opozant rus al regimului de la Moscova, un agent chimic din grupul Novichok - Profimedia Images (arhivă)
  • Guvernul Federal din Germania "condamnă acest atac în cei mai duri termeni posibili"
  • Nemții cer regimului de la Moscova să explice incidentul și să afle ce s-a întâmplat

Aleksei Navalnîi fusese transportat la spitalul din Germania pe data de 22 august, cu simptome de otrăvire, după ce i s-a făcut rău dintr-o dată în timpul unei curse aeriene. 

Doctorii susțin că, după mai multe zile în care a stat în comă indusă, starea lui generală s-a îmbunătățit, iar acum răspunde la stimuli verbali, infomează BBC.

Echipa lui Navalnîi crede că acesta a fost otrăvit la ordinele președintelui rus Vladimir Putin, care însă neagă orice implicare a regimului de la Kremlin.

Chiar dacă se simte mai bine, este prea devreme pentru a estima efectele pe termen lung ale otrăvirii, au precizat reprezentanții Spitalului Charité.

Citește și:

    Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu agentul neurochimic Novichok, anunță Guvernul din Germania

    Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

    Observator » Stiri externe » Aleksei Navalnîi, otrăvit cu Novichok, a ieșit din comă și se simte mai bine