Antena Meniu Search
x

Alertă MAXIMĂ într-una dintre cele mai căutate destinaţii turistice din lume. 11.000 de oameni au fost deja evacuaţi

Autorităţile indoneziene au ridicat vineri la gradul 4, cel mai mare, alerta pentru activitatea vulcanului Agung din insula turistică Bali.

Autorităţile indoneziene au ridicat vineri la gradul 4, cel mai mare, alerta pentru activitatea vulcanului Agung din insula turistică Bali şi au extins la 12 kilometri raza de securitate, potrivit Agenţiei Naţionale de Gestionare a Dezastrelor (BNBP) citată de EFE.

Centrul de Vulcanologie şi Prevenire a Pericolelor Geologice a adoptat această măsură ca urmare a intensificării  activităţii seismice a vulcanului care are o înălţime de 3.031 de metri.

Cel puţin 11.000 persoane au fost evacuate până la această dată, deşi autorităţile insistă că nu există pericol pentru turişti. Directorul pentru informaţii al BNBP, Sutopo Purwo Nugroho, a declarat pentru EFE că aproximativ 50.000 de persoane trăiesc în zona învecinată vulcanului.

Potrivit BNBP, majoritatea atracţiilor turistice, care se află la distanţă de vulcan, nu vor fi afectate de o posibilă erupţie şi nici aeroportul internaţional Ngurah Rai.

Pe acelaşi subiect

'Nu există motive de îndoială privind siguranţa călătoriilor la Bali', a subliniat Nugroho.

Între 1963 şi 1964, vulcanul Agung a intrat în erupţie şi a ucis peste 1.100 de persoane.

Bali este principala destinaţie turistică din Indonezia cu o afluenţă lunară de 200.000 de turişti străini, potrivit datelor oficiale. Indonezia numără peste 400 de vulcani în cele aproximativ 17.000 de insule, dintre care 127 sunt activi (reprezentând 13 la sută din totalul vulcanilor activi din lume).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Alertă MAXIMĂ într-una dintre cele mai căutate destinaţii turistice din lume. 11.000 de oameni au fost deja evacuaţi