Antena Meniu Search
x

Alerta roşie se menţine în sudul Franţei. Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor

O viitură fără precedent de mai bine de 120 de ani a doborât mai multe poduri, a distrus şosele şi a lăsat sute de oameni fără adăpost. Autorităţile locale avertizează că numărul victimelor ar putea creşte. 

Vezi și

O viitură fără precedent de mai bine de 120 de ani a doborât mai multe poduri, a distrus şosele şi a lăsat sute de oameni fără adăpost. Autorităţile locale avertizează că numărul victimelor ar putea creşte. 

În câteva ore, a plouat cât în trei luni pe valea râului OD din sud-vestul Franţei. După potop a urmat o viitură uriaşă, cum nu a mai fost din 1891: nivelul apei a crescut, pe alocuri, cu şase sau chiar opt metri peste cota normală. Torentul s-a abătut asupra satelor.

Zeci de oameni s-au refugiat pe acoperişuri, după ce apa a ajuns chiar şi la etajul locuinţelor. Unii au fost salvaţi cu elicopterele, deoarece chiar şi deplasarea cu barca era prea riscantă. 

Autorităţile s-au concentrat pe salvarea şi adăpostirea sinistraţilor, iar bilanţul dezastrului a fost, la început, incert. Oamenii se tem că, în final, numărul victimelor va fi mai mare decât se ştie acum.

Patru poduri rutiere au fost distruse, iar peste 50 de şosele şi două căi ferate sunt blocate. Şcolile din regiunea afectată rămân închise. Peste 10.000 de oameni nu au apă potabilă, iar mii de locuinţe sunt fără curent electric. Premierul francez a mers la locul dezastrului şi a promis măsuri urgente de asistenţă pentru sinistraţi. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şi în Norvegia s-au produs inundaţii de amploare, în urma unui fenomen meteo neobişnuit în acest anotimp. Creşterea bruscă a temperaturii a provocat topirea accelerată a zăpezii deja depuse. Câteva localităţi au fost inundate, dar nu s-au înregistrat victime. Aproape o sută de oameni au fost evacuaţi, în unele cazuri împreună cu animalele de la ferme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Alerta roşie se menţine în sudul Franţei. Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor