Antena Meniu Search
x

Alexei Navalnîi, prima poză alături de familie după ce ar fi fost otrăvit în urmă cu aproape o lună (Video)

Alexei Navalnîi a postat prima fotografie de pe patul de spital, din Germania. Palid, dar ironic, opozantul lui Vladimir Putin menţionează că a savurat experienţa trăită şi o recomandă, în timp ce purtătorul lui de cuvânt confirmă că va reveni în Rusia. Potrivit probelor oferite de trei laboratoare europene, Alexei Navalnîi a fost otrăvit pe 20 august.

de Redactia Observator

la 15.09.2020, 23:07

Vezi și
  • Alexei Navalnîi a fost transportat pe 22 august, în comă, la Berlin, după ce ar fi fost otrăvit în Rusia, pe 20 august.

Pe patul de spital din Berlin, alături de soţia, Iulia, şi cei doi copii care poartă măşti şi pelerine de protecţie, Alexei Navalnîi a găsit puterea să zâmbească. 

După săptămânile petrecute în comă, semnele bolii sunt încă vizibile. E încă palid şi vizibil slăbit. Recuperarea este lentă, dar constantă, după cum el însuşi a scris în dreptul fotografiei care a strâns un milion de like-uri în patru ore pe Instagram. 

"Sunt încă multe lucruri pe care nu le pot face, dar ieri am respirat singur întreaga zi. Nu am făcut uz de niciun ajutor extern, nici măcar de valva de la gât", a fost mesajul transmis de Navalnîi.

În vârstă de 44 ani, Navalnîi este la Berlin de pe 22 august. La insistenţele familiei şi ca urmare a presiunilor puse de comunitatea internaţională, un avion privat l-a adus la două zile după ce a suferit o criză la bordul unui avion Siberia- Moscova. 

Medicii ruşi au susţinut că suferă de o boală metabolică, dar diagnosticul lor a fost contrazis de medicii germani şi, zilele acestea, de alte două laboratoare independente din Franţa şi Suedia. 

Steffen Seibert, purtător de cuvânt al Guvernului german: Franţa şi Suedia, laboratoare specializate din aceste două ţări au condus propriile lor anchete care au confirmat dovezile prezentate de Germania. Otrăvirea a avut loc în Rusia şi trei laboratoare au confirmat că otrăvirea a fost produsă cu un agent nervos din grupul Novichok.

Novichok este o neurotoxină dezvoltată încă de pe timpul Uniunii Sovietice al cărei nume se leagă şi de otrăvirea, în 2018, a fostului spion rus Serghei Skripal şi al fiicei lui. Cancelarul Angela Merkel a catalogat dovezile ca fiind îngrijorătoare şi a cerut explicaţii Rusiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Alexei Navalnîi, prima poză alături de familie după ce ar fi fost otrăvit în urmă cu aproape o lună (Video)