Antena Meniu Search
x

Alfie Evans luptă pentru viața lui, la două zile după ce a fost deconectat de la aparate. Părinții încearcă disperați să-și ducă băiețelul bolnav în Italia

Alfie Evans, un băiețel de doi ani care suferă de o boală extrem de rară, continuă să lupte pentru viața lui la 42 de ore după ce medicii l-au deconectat de la aparate, în urma unei decizii a Curtea Supremă a Marii Britanii.

Alfie Evans, un băiețel de doi ani care suferă de o boală extrem de rară, continuă să lupte pentru viața lui, la 42 de ore după ce medicii l-au deconectat de la aparate, în urma unei decizii a Curții Supreme a Marii Britanii.

Băiețelul de aproape doi ani, internat din decembrie 2016 la Spitalul de Copii „Alder Hey” din Liverpool, se află în mijlocul unei bătălii juridice, părinții acestuia luptând pentru ca medicii să continuă să-i acorde ajutor medical.

Cine este Alfie Evans

Aflie Evans a venit pe lume la 9 mai 2016. La fel ca și Charlie Gard, un alt băiețel britanic pentru care părinții lui au dus o bătălie juridică pentru a-i salva viața, micuțul Alfie s-a născut sănătos. El mânca, dormea și lua în greutate ca orice bebeluș.

Pe acelaşi subiect

După un timp însă, părinții au observat unele probleme: Alfie nu putea să-și privească atent părinții mai mult de 20 de secunde, strângea mânuțele în pumn, mișca haotic brațele, mâinile și picioarele.

În decembrie 2016, Alfie a fost internat din cauza unei răceli la Spitalul de Copii „Alder Hey” din Liverpool.

Însă, starea lui s-a înrăutățit rapid, el intrând în comă, stare în care se află și în prezent.

Ulterior, medicii au susținut că Alfie suferă de o maladie neurologică degenerativă, însă medicii nu au un diagnostic exact.

Unii medici susțin însă că ar putea fi vorba tot despre sindromul epuizării AND-ului mitocondrial, la fel ca în cazul lui Charlie Gard.

Medicii nu i-au dat prea multe șanse de supraviețuire, însă părinții lui au început o luptă cu sistemul judiciar pentru ca Alfie să nu fie deconectat de la aparate, luptă pe care au pierdut-o în final.

Luni, la ora 21.17, medicii de la spitalul „Alder Hey” l-au deconectat de la aparate, după ce Curtea Supremă a Marii Britanii a decis că este ”în interesul și spre binele” copilului pentru ca acest lucru să se întâmple.

Însă, băiețelul s-a încăpățânat să nu moară, chiar dacă starea lui este în continuare foarte gravă.

Un avion așteaptă să-l ducă în Italia

Tatăl lui Alfie, Tom Evans, a ajuns din nou în fața unui judecător, pentru a-i acuza de tentativă de crimă pe trei dintre medicii care s-au ocupat de băiețelul lui.

Este o ultimă tentativă a părinților lui Alfie de a-l duce pe băiețel în Italia, unde ar putea primi un tratament experimental.

Unul dintre avocații acestuia, Paul Diamond, a susținut în fața instanței că familia Evans nu ar trebui să fie legată de “o decizie care este veche de trei luni“.

Pe de altă parte, unul dintre avocații mamei copilului, Kate James, a declarat că "Alfie are nevoie de intervenție imediată".

Judecătorul a fost informat, de asemenea, că din ordinul Papei Francisc, un avion special așteaptă în permanență șansa de a-l duce pe Alfie în Italia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Alfie Evans luptă pentru viața lui, la două zile după ce a fost deconectat de la aparate. Părinții încearcă disperați să-și ducă băiețelul bolnav în Italia