Antena Meniu Search
x

Studenții activiști pro-palestinieni din SUA, felicitați de ayatollahul Ali Khamenei: "Dragi tineri, vă aflați de partea bună a istoriei"

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, îi felicită joi, într-o scrisoare deschisă, pe studenţii americani care au lansat o mişcarea pro-palestiniană în campusurile din Statele Unite ce s-a extins la nivel internaţional, apreciind că au ales "partea bună a istoriei", relatează AFP.

de Redactia Observator

la 30.05.2024 , 15:29

Ayatollah Ali Khamenei
Studenții activiști pro-palestinieni din SUA, felicitați de ayatollahul Ali Khamenei: "Dragi tineri, vă aflați de partea bună a istoriei" - Profimedia Images

Acest val de susţinere a Palestinei şi împotriva războiului pe care Israelul îl poartă în Fâşia Gaza împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas a început la jumătatea lui aprilie la Universitatea Columbia şi a cuprins numeroase universităţi, din California până în New England (nord-est) şi în sudul Americii.

Studenţii denunţă susţinerea militară a Statlor Unite a aliatului lor israelian şi cer universităţilor lor să întrerupă orice relaţie cu întreprinderi cu legături cu Israelul.

"Dragi tineri studenţi din Statele Unite! Acesta este mesajul nostru de simpatie şi de solidaritate cu voi. Voi vă aflaţi de-acum de partea bună a istoriei", scrie Ali Khamenei în această scrisoare semnată sâmbătă şi publicată abia joi pe site-ul său, potrivit News.ro.

Articolul continuă după reclamă

Iranul, unul dintre principalii susținători ai grupării teroriste Hamas

Pe acelaşi subiect

Iranul, care nu recunoaşte Israelul ca stat, se prezintă drept unul dintre principalii susţinători ai Hamas în Războiul din Fâşia Gaza, declanşat de un atac fără precedent, la 7 octombrie, în sudul Israelului.

"Aţi început o luptă onorabilă sub presiunea brutală a Guvernului vostru, care apără în mod deschis regimul sionist (Israelul) uzurpator şi nemilos", scrie ayatollahul.

Contestarea din campusurile americane s-a răspândit în numeroase ţări, în Europa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Stiri externe » Studenții activiști pro-palestinieni din SUA, felicitați de ayatollahul Ali Khamenei: "Dragi tineri, vă aflați de partea bună a istoriei"