Antena Meniu Search
x

„Allah Akbar!” Soldaţii ceceni ai armatei ruse se pregătesc să atace Kievul cu strigăte jihadiste. VIDEO

Soldaţii ceceni ai armatei ruse se pregătesc să atace Kievul strigând cu degetul mare ridicat în sus „Allah Akbar”. Scenele aduc aminte de videoclipurile teroriștilor jihadiști, scrie La Repubblica. La 5 zile de la declanşarea invaziei ruse, reprezentanţii Rusiei şi Ucrainei sunt la masa negocierilor. În această dimineaţă au continuat însă bombardamentele asupra principalelor orașe ucrainene, Kiev și Harkov. 

de Redactia Observator

la 28.02.2022, 13:19

Vezi și

Rețelele de socializare sunt pline de videoclipuri filmate la periferia capitalei ucrainene chiar de brigada cecenă. Soldaților ruși le este interzis să se filmeze şi să răspândească imagini pe social media, dar pentru cei ceceni regula nu se aplică, relatează La Repubblica. Formal aceştia fac parte din Rosgvardia, Garda Națională creată de Putin: nu aparţin de Ministerul Apărării, ci direct de Kremlin. În realitate, ei sunt mercenarii lui Ramzan Kadyrov, dictatorul Ceceniei: sunt războinici tribali care au înăbuşit în sânge insurecția islamică.

În plus, au primit pregătire și arme din Rusia: au echipamente de la forțele speciale și sunt obișnuiți cu luptele urbane de noapte. Echipamentele lor au benzi adezive reflectorizante pe brațe și umeri, probabil pentru a se recunoaște în întuneric. 

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a transmis luni într-o informare publicată pe pagina de Facebook că în Kiev se duc lupte sistematice cu grupuri mici de persoane înarmate şi în uniforme ucrainene, dar cu veste antiglonţ ale ruşilor. "Gruparea forțelor de apărare de la Kiev a desfășurat un sistem dens și pe mai multe niveluri de apărare a capitalei. Există o luptă sistematică împotriva unui număr mic de grupuri de sabotaj-recunoaștere (SRG) în număr de 3-15 persoane cu arme, în uniforma Forțelor Armate ale Ucrainei, dar în veste antiglonț ale Federației Ruse”, se arată în postare. Totodată, se semnalează că rușii au redus ritmul ofensivei, dar continuă să atace.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » „Allah Akbar!” Soldaţii ceceni ai armatei ruse se pregătesc să atace Kievul cu strigăte jihadiste. VIDEO