Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Am crezut că e cutremur". Un bloc de 22 de etaje, nou construit, s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială din Nigeria

O clădire de 22 de etaje, s-a prăbuşit ieri seară într-un cartier rezidenţial din Lagos, Nigeria.Cel pu'in cinci persoane au murit.

de Redactia Observator

la 02.11.2021, 08:42

Clădirea este situată pe Gerald Road din cartierul Ikoyi, unul dintre cele mai bogate cartiere din ţară, care este o zonă rezidenţială unde au fost construite apartamente de lux. Momentan autorităţile nu au transmis câte persoane se aflau în interior în momentul prăbuşirii, scrie CNN.

"Am crezut că e cutremur, apoi m-am grăbit să ies din apartament. Am simţit cum se mişca blocul şi mi-am dat seama că ceva nu este în regulă", a povestit Olu Apata, un locuitor dintrun bloc vecin. 

Acesta a spus că blocul a fost construit în ultimii doi ani şi că dezvoltatorul a avut ieri o întâlnire cu potenţiali noi locuitori. Trei persoane au fost salvate în urma prăbuşirii, potrivit unui comunicat al guvernului din Lagos, care a adăugat că unitatea de salvare, serviciul de pompieri şi serviciul de ambulanţă au fost trimise la faţa locului. În comunicat nu a fost însă transmis numărul total al persoanelor date dispărute.

Blocul a fost construit în urmă cu doi ani

Pe acelaşi subiect

Muhammad, un funcţionar public a declarat pentru presa străină că se afla în biroul lui,ituat în apropierea clădirii cânda observat cum construcţia se prăbuşeşte. "Am auzit un sunet puternic, neobişnuit din clădirea unde eram, apoi aceasta a început să vibreze puternic. M-am uitat pe fereastră şi am văzut cum efectiv clădirea se prăbuşea. Am fugit pentru a ne adăposti", a povestit Muhammad.

A durat ceva timp până când serviciile de salvare au ajuns la faţa locului. La câteva ore dup[ prăbuşire, sute de oameni s-au adunat în jurul clădirii, privind neputincio;i plăcile de beton strânse grămadă.

Prăbuşirile clădirilor nu sunt lucruri noi pentru nigerienii din Lagos, cel mai mare oraş al şării. În 2019 două clădiri s-au prăbuşit, inclusiv o şcoală. Zece persoane au murit atunci. Un expert a declarat la acea vreme că peste 1.000 de clădiri riscau să se prăbuşească în Lagos.  O anchetă prin care se doreşte stabilirea cauzei prăbuşirii este acum în desfăşurare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » "Am crezut că e cutremur". Un bloc de 22 de etaje, nou construit, s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială din Nigeria