Antena Meniu Search
x

Ambasadorul SUA la Moscova: Rusia pretinde că nu vrea război, dar negociază "cu pistolul pe masă"

Rusia a anunţat, prin vocea lui Serghei Lavrov, că doreşte diplomaţie, nu declanșarea unui război, dar negociază "cu pistolul pe masă". "Asta demonstrează prin masarea de trupe la granița cu Ucraina", e de părere ambasadorul american la Moscova, John Sullivan, informează Reuters.

de Redactia Observator

la 28.01.2022, 16:07

Ambasadorul SUA la Moscova: Rusia pretinde că nu vrea război, dar negociază "cu pistolul pe masă"
- Profimedia

Diplomatul american consideră că masarea a zeci de mii de militari ai Moscovei la granița ruso-ucraineană e "extraordinară" şi că nu e o decizie care poate fi explicată prin pretextul unor simple manevre sau exerciții militare.

"E ca și cum la o discuție sau negociere, eu vin, pun pistolul pe masă și spun că-mi doresc pacea", a declarat Sullivan într-o conferință de presă.

"Să sperăm că guvernul rus își va respecta cuvântul dat și nu intenționează să invadeze Ucraina. Dar situația de pe teren arată că rușii au în acest moment capacitatea de a face acest lucru", a mai spus oficialul american referitor la posibilitatea declanșării unei invazii.

Serghei Lavrov spune că Rusia doreşte o soluţie diplomatică

Pe acelaşi subiect

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat vineri că, "dacă depinde de Rusia, nu va fi război" cu Ucraina. Lavrov a mai spus că propunerile primite din partea Statelor Unite cu privire la garanțiile de securitate cerute de Moscova au fost mai bune decât cele venite de la NATO.

În același timp, ministrul rus de Externe a menţionat că preşedintele Vladimir Putin va decide cu privire la felul în care va răspunde acestor propuneri.

De asemenea, în următoarele două săptămâni este așteptată o întâlnire între Lavrov și secretarul de stat american Antony Blinken.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Ambasadorul SUA la Moscova: Rusia pretinde că nu vrea război, dar negociază "cu pistolul pe masă"