Antena Meniu Search
x

Americanii verifică peste 500 de semnalări ale unor OZN-uri. Ce ar putea fi multe dintre ele

Departamentul Naţional de Informaţii din Statele Unite examinează peste 500 de semnalări ale unor obiecte zburătoare neidentificate, OZN-urile, care arată că deşi multe dintre acestea s-au dovedit a fi drone şi baloane, natura altora dintre ele rămâne încă necunoscută, informează AFP. Cel puţin 247 fenomene aeriene neidentificate au fost semnalate după precedentul raport al Direcţiei Serviciului de Informaţii (DNI) din iunie 2021, care anunţase, pe atunci, că studia deja 144 de dosare de acest tip, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 13.01.2023, 12:45

OZN
Americanii anchetează aparițiile OZN. Peste 200 de incidente au fost raportatedoar în ultimii doi ani - Pixabay

Acelui număr i s-au adăugat 119 de cazuri de apariţii misterioase aeropurtate, extrase din vechi arhive acumulate în ultimii 20 de ani, iar numărul total al incidentelor analizate este de 510, potrivit noului raport. Cele mai multe dintre noile fenomene au fost observate de piloţi din US Navy şi din US Air Force, notează DNI.

Dintre aceste incidente, aproape 200 aveau o explicaţie cât se poate de banală. Ele ar fi fost cauzate de baloane, drone şi de poluarea aeriană (păsări, evenimente meteorologice şi pungi de plastic care pluteau în aer, fiind purtate de vânt). Însă altele nu au nicio explicaţie, potrivit sintezei DNI, versiunea neconfidenţială a raportului prezentat Congresului american.

Riscurile de securitate cauzate de OZN-uri

Acestea din urmă fac obiectul unei examinări aprofundate din partea Pentagonului, agenţiilor de informaţii americane şi NASA, însă nu din cauza îngrijorărilor legate de prezenţa unor vehicule extraterestre, ci din cauza temerilor privind capacităţi de spionaj necunoscute ale unor ţări rivale.

Pe acelaşi subiect

"Fenomenele aeriene neidentificate continuă să reprezinte un risc pentru securitatea aeriană şi prezintă o potenţială ameninţare de culegere de informaţii" de către ţări inamice, subliniază noul raport.

În iunie 2022, NASA a anunţat începerea unei anchete de mai multe luni despre prezenţa acestor obiecte, care se deplasează, de exemplu, într-o manieră anormală sau prea rapidă în atmosfera terestră şi care nu pot fi explicate cu ajutorul nivelului actual de cunoştinţe ştiinţifice. La rândul său, Pentagonul a înfiinţat în noiembrie 2021 un birou responsabil cu colectarea şi analizarea cumulată a informaţiilor despre OZN-uri în faţa presiunii crescute din partea Congresului american pe marginea acestui subiect. Washingtonul se declară îngrijorat mai ales de capacităţile de spionaj ale Chinei cu ajutorul dronelor şi al altor mijloace aeropurtate.

"Noi luăm foarte în serios semnalările privind intruziunile în spaţiul nostru terestru, maritim şi aerian şi le analizăm pe fiecare dintre ele", a declarat joi generalul Pat Ryder, purtător de cuvânt al Pentagonului, într-un comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
ozn
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Americanii verifică peste 500 de semnalări ale unor OZN-uri. Ce ar putea fi multe dintre ele