Antena Meniu Search
x

Angajaţii de la Lufthansa au intrat în grevă

Angajaţii de la Lufthansa vor salarii mai mari şi condiţii mai bune de muncă, şi ca să le obţină sunt pregătiţi să dea peste cap traficul aerian

Vezi și

Trei zile vor fi în grevă, aşa că aproape patru mii de zboruri, printre care şi câteva zeci de pe aeroportul din Bucureşti, au fost anulate.

Iar sindicaliştii ameninţă că ar putea prelungi protestul dacă nu obţin ce vor. Compania Lufthansa a anulat circa 3,800 de zboruri, programate pentru mâine, joi şi vineri, în întreaga lume.

Deşi operează zboruri pe şapte dintre aeroporturile din ţara noastră, anulate au fost doar cele de pe aeroportul Henri Coadă din Bucureşti. Motivul este greva angajaţilor, furioşi că negocierile cu directorii n-au niciun rezultat.

Dimensiunile acestei dispute sunt destul de mari. Nu este vorba despre o mărire salarială cu unul sau două procente. Este vorba de ceva mai profund. Dacă nu mai putem face faţă presiunilor, trebuie să ne odihnim. Şi asta are de-a face cu siguranţa în aer. Iar Lufthansa nu este de acord cu asta.

Lufthansa nu a fost de acord cu cele mai importante cereri ale muncitorilor, care doresc condiţii mai bune de muncă, creşteri salariale, dar şi un plan de pensionare mai bun. Peste 420 de mii de pasageri vor fi afectaţi de grevă.

Greva de trei zile îi va costa pe cei de la Lufthansa între 30 şi 50 de milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Angajaţii de la Lufthansa au intrat în grevă