Antena Meniu Search
x

Angajații din Vatican riscă să-și piardă locurile de muncă dacă se opun vaccinării anti-COVID

Vaticanul înăsprește tonul față de angajații anti-vaxxeri. Autoritățile din Cetatea Sfântă au transmis că angajații și-ar putea pierde locurile de muncă dacă refuză să fie vaccinați anti-COVID-19 fără să prezinte motive medicale legitime.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 19.02.2021, 10:25

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - istockphoto.com
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Imunizarea împotriva coronavirusului reprezintă o alegere responsabilă, reducând riscul de a face rău celor din jur, se arată într-un decret semnat de cardinalul Giuseppe Bertello, preşedintele Guvernatoratului statului Vatican, citat de Reuters.

Vaticanul, cel mai mic stat din lume, are câteva mii de angajați, dintre care majoritatea locuiesc pe teritoriul Italiei. Campania de vaccinare a început luna trecută, iar Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a fost printre primii imunizați.

Decretul prevede că persoanele care nu pot fi vaccinate din motive medicale ar putea primi alte funcții pentru a avea un contact mai redus cu oamenii, dar vor primi același salariu chiar dacă noul post este considerat o retrogradare personală.

Același document, redactat pe șapte pagini, mai precizează că cei care refuză să se vaccineze fără un motiv clar, ar putea fi plasați sub incidența unei dispoziții specifice dintr-o lege din 2011 privind drepturile și obligațiile angajaților.

Articolul din legea din 2011 spune că angajații care refuză „măsurile preventive” ar putea fi supuși „unor grade diferite de consecințe care ar putea duce la concediere”.

Papa Francisc, un mare susținător al campaniei de vaccinare anti-COVID

Papa Francisc este un mare susținător al vaccinurilor pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

"Este o alegere etică, deoarece te joci cu sănătatea ta, cu viața ta, dar te joci și cu viața altora", a declarat Suveranul Pontif într-un interviu acordat unui post de televiziune italian, luna trecută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Angajații din Vatican riscă să-și piardă locurile de muncă dacă se opun vaccinării anti-COVID