Antena Meniu Search
x

Angela Merkel ar fi cerut Croației să oprească toți imigranții

Şefa guvernului german, cancelarul Angela Merkel, a cerut guvernului de la Zagreb să rețină pentru o durată nedeterminată toți refugiații care intră în Croația, solicitare ce ar fi fost respinsă

Şefa guvernului german, cancelarul Angela Merkel, a cerut guvernului de la Zagreb să rețină pentru o durată nedeterminată toți refugiații care intră în Croația, solicitare ce ar fi fost respinsă

Migranții au trecut granița traversând câmpurile de porumb și au ajuns în localitatea Tovarnik, unde armata croată a instalat o tabără de corturi cu o capacitatea de până la 5.000 de persoane.

Circa 21.000 de migranți au pătruns în Croația începând de miercuri, după ce Ungaria a închis granița cu Serbia prin montarea unui gard de sârmă ghimpată.

Dar autoritățile croate au recunoscut că sunt depășite de acest aflux și s-au înțeles în cele din urmă cu cele ungare ca migranții să fie direcționați nu doar către Slovenia, ci și către Ungaria. Prin urmare, în cursul zilei de sâmbătă circa 2.000 de migranți au fost trimiși în mod organizat numai de la Tovarnik către punctele de frontieră de la granița cu Ungaria, unde au fost preluați de autocare puse la dispoziție de guvernul de la Budapesta și transportați mai departe la frontiera cu Austria.

La punctele de frontieră dintre Croația și Slovenia duminică dimineața circa 700 de migranți așteptau să intre pe teritoriul sloven. Conform autorităților de la Ljubljana, până în prezent peste 2.000 de migranți au trecut granița în Slovenia, circa jumătate dintre ei numai în ultimele 24 de ore, sute dintre aceștia plecând deja mai departe în Austria.

Potrivit Crucii Roșii austriece, aproape 13.000 de migranți au pătruns sâmbătă pe teritoriul Austriei, cei mai mulți dinspre Ungaria și ceilalți dinspre Slovenia, unii intrând apoi foarte repede în Germania ocolind punctele de frontieră.

Potrivit cotidianului croat Jutarnji List, cancelarul german Angela Merkel a avut vineri o convorbire telefonică cu premierul croat Zoran Milanovic și i-a cerut acestuia din urmă ca refugiații ce intră în Croația să fie reținuți pe teritoriul acestei țări pentru o durată nedeterminată.

Conform aceleiași publicații, șeful executivului de la Zagreb a respins solicitarea, motivând că Croația nu poate reține oameni împotriva voinței lor. Această informație nu a fost deocamdată confirmată de alte surse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Angela Merkel ar fi cerut Croației să oprească toți imigranții