Antena Meniu Search
x

Anul 2019, celebrat spectaculos în orașele lumii

Lumea întreagă îşi ia la revedere de la 2018. Insula Kiribati, Noua Zeelandă şi Australia au intrat primele în anul 2019. Peste tot, momentul a fost marcat de focuri de artificii spectaculoase.

Vezi și

Lumea întreagă îşi ia la revedere de la 2018. Insula Kiribati, Noua Zeelandă şi Australia au intrat primele în anul 2019. Peste tot, momentul a fost marcat de focuri de artificii spectaculoase. Una dintre petrecerile grandioase de Anul Nou are loc în centrul New York-ului, cu un milion de oameni.

Cea mai mare petrecere din an a început în Australia cu o bucurie imensă şi cu dorinţe care se vor îndeplinite. Poate cel mai frumos din lume, focul de artificii de la miezul nopţii a durat 12 minute şi a costat peste 4 milioane de dolari. A fost cel mai mare de până acum şi a încântat 1,5 milioane de oameni adunaţi în apropierea podului din Sydney.

În Noua Zeelandă, deasupra turnului de telecomunicaţii Sky Tower din Auckland, zeci de mii de artificii au luminat cerul.

La intrarea în 2019, Coreea de Nord a creat imaginea unei petreceri nemaivăzute până acum în această ţară. Este al doilea an în care nord-coreenii au parte de un spectacol public de focuri de artificii în capitala ţării, Phenian.

În New York, americanii sunt gata pentru noul an. O tradiţie de peste un secol, punctul culminant al faimoasei petreceri din Times Square este coborârea unui uriaş glob luminos. Butonul care eliberează globul va fi acţionat de 11 jurnalişti. Anul acesta, sfera este înzestrată cu două mii de cristale şi cu 32 de mii de leduri multicolore.

Aflată în alertă din cauza unui eventual atac terorist, nici poliţia nu lasă nimic la voia întâmplării. Pe zgârie-norii din New York se vor afla lunetişti şi, pentru prima dată, o dronă va supraveghea mulţimea. La sosire, toţi oamenii vor fi percheziţionaţi.

Locuitorii, dar şi turiştii din Rio de Janeiro vor putea petrece Revelionul pe plajă, iar cei din Madrid, Berlin sau Moscova, în pieţele istorice din centrul oraşelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Anul 2019, celebrat spectaculos în orașele lumii