Video Anul Nou chinezesc a început sub semnul Tigrului de Apă. Urmează două săptămâni de voie bună, conform tradiţiei
Pentru chinezii de pretutindeni, astăzi este începutul unui nou an. Este anul Tigrului de Apă, simbol al puterii şi schimbării, care promite să aducă modificări multe şi semnificative într-un timp scurt. Dorinţa oamenilor este ca acesta să aducă finalul pandemiei. Deocamdată, şi festivităţile din acest an au fost afectate de restricţii.
S-a dat startul la distracţie în China. Timp de două săptămâni, de la intrarea în noul An Chinezesc şi până la festivalul Lampioanelor din 15 februarie, oamenii vor petrece alături de familie şi prieteni în fiecare zi. "Haideţi să fim bucuroşi şi plini de veselie, pentru că trăim o viaţă fericită acum. Trebuie să ne bucurăm atunci când vin sărbătorile", îndeamnă un petrecăreţ.
Anul Nou chinezesc, sub semnul Tigrului de Apă
Festivalurile au revenit, mai puţin în zonele cu rate mai mari de infectare. Nelipsit este tigrul. Fie că e vorba de costume colorate sau obiecte decorate, simbolul noului an dictează modul în care se desfăşoară evenimentele. "În cultura tradiţională chineză, tigrul este regele animalelor şi simbolului puterii, al curajului şi îndrăznelii", aminteşte Xi Jinping, preşedintele Chinei.
Ce îşi doresc chinezii pentru noul an
- Anul Nou chinezesc, sărbătorit la 1 februarie, sub semnul Tigrului de Apă. Tradițiile și superstițiile acestei...
- Horoscop Chinezesc: Anul Tigrului de Apă 2022. Ne aşteaptă schimbări majore în familie
- Prilej de sărbătoare în Rusia. Festivalul oamenilor de zăpadă, organizat pentru al patrulea an consecutiv
Tigrul de Apă este un semn al schimbării, iar schimbarea dorită de chinezii de pretutindeni este încheierea pandemiei. "Sper ca pandemia să se sfârşească şi totul să se întoarcă la normal pentru ca toată lumea să aibă un an mai bun", spune un trecător.
Urări au fost trimise şi din spaţiu de astronauţii chinezi: "Îmi doresc ca toţi copiii noştri să fie sănătoşi precum dragoni şi tigri şi să crească voinici!"
Sărbătoarea marchează apogeul turismului în China
Sărbătoarea Noului An este apogeul anual pentru turism în China. Din 1983 şi până în prezent, Gala Festivalului Primăverii care are loc în Ziua Noului An este cel mai urmărit eveniment de televiziune, depăşind şi faimosul SuperBowl din Statele Unite.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰