Antena Meniu Search
x

Kim Jong-Un a slăbit iar japonezii speculează că este bolnav. Anul trecut dictatorul nord-coreean avea 140 de kg

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un şi-a făcut apariţia vizibil slăbit în ultima sa ieşire publică, desfăşurată săptămâna trecută, ceea ce indică posibile probleme de sănătate ale conducătorului de la Phenian, relatează The Guardian.

de Redactia Observator

la 09.06.2021, 16:25

Suspiciunile cum că liderul suprem din Coreea de Nord ar putea avea anumite probleme de sănătate au apărut după ce câteva fotografii cu acesta au fost postate în spaţiul public în urmă cu câteva zile. Atunci Kim Jong-Un a participat la o întâlnire a partidului de guvernământ. În imaginile analizate de către jurnaliştii NK News, se poate observa “pierderea semnificativă în greutate” a liderului suprem, cunoscut drept un personaj puternic de-a lungul celor aproape 10 ani de când ocupă cea mai înaltă funcţie în stat.

Fotografiile publicate marţi par să arate cum liderul nord-coreean, în vârstă de 37 de ani, şi-a strâns mai mult decât în mod normal cureaua ceasului, ceea ce înseamnă că închietura mâinii stângi este mult mai subţire în comparţie cu ceea ce se poate observa în câteva imagini similare realizate în iarna anului trecut, transmit cei care au studiat imaginile. Specialiştii consideră că pierderea în greutate este cauzată de stilul de viaţă dificil pe care liderul nord-coreean l-a adoptat, el fiind totodată fumător înrăit şi având în familie istorie de boli, tatăl acestuia decedând în urma unui atac de cord.

Serviciul național de informații din Coreea de Sud a estimat anul trecut că liderul nord-coreean cântărește 140 kg și că a câștigat în medie 6-7 kg pe an de la venirea la putere la sfârșitul anului 2011.

Starea de sănătate a lui Kim Jong-Un a fost pusă de mai multe ori sub semnul întrebării

Pe acelaşi subiect

Pe de altă parte, un analist a declarat pentru NK News că liderul superm din Coreea de Nord ar fi decis să slăbească pentru a-şi îmbunătăţi stilul de viaţă.

Speculaţii despre starea de sănătate al lui Kim Jong-Un au apărut şi în 2014 când acesta nu a mai apărut în spaşiul public timp de aproape jumătate de an, apoi la întoarcere acesta mergea folosindu-se de un baston, ceea ce i-au făcut pe agenţii de spionaj din Coreea de Sud să creadă că ar fi fost vorba despe o operaţie penru eliminarea unui chist de la gleznă.

În primăvara anului trecut, după o absenţă de trei săptămâni, au apărut zvonuri conform cărora liderul nord-coreean ar fi fost grav bolnav, suferind o operaţie pe cord, unele publicaţii vorbind chiar despre posibila moarte a lui Kim Jong-Un. Ulterior, zvonurile au fost demontate după ce nord-coreeanul a reapărut în spaţiul public într-o stare foarte bună de sănătate. La acel moment s-a susţinut teoria conform căreia liderul nord-coreenilor s-ar fi izolat împreună cu familia ca măsură suplimentară de siguranţă împotriva pandemiei de coronavirus.

În prezent, Coreea de Nord se luptă cu lipsa de alimente și o criză economică declanșată de o scădere dramatică a schimburilor comerciale cu China cauzate de pandemia de coronavirus, dar şi cu o serie de dezastre naturale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Kim Jong-Un a slăbit iar japonezii speculează că este bolnav. Anul trecut dictatorul nord-coreean avea 140 de kg