Antena Meniu Search
x

Apel urgent din partea Papei Francisc după atacul Iranului asupra Israelului: "Ajunge cu războiul, cu violenţa"

Papa Francisc a lansat duminică un "apel urgent" împotriva "unei spirale a violenţei care riscă să antreneze Orientul Mijlociu într-un conflict şi mai mare", după atacul Iranului asupra Israelului, informează AFP.

de Redactia Observator

la 14.04.2024, 21:56

- Profimedia

"Fac un apel urgent la încetarea oricărei acţiuni care ar putea alimenta o spirală a violenţei care riscă să antreneze Orientul Mijlociu într-un conflict şi mai mare", a declarat acesta la finalul tradiţionalei sale rugăciuni de duminică din Piaţa Sfântul Petru.

Apel la pace din partea Suveranului

"Urmăresc rugându-mă şi cu îngrijorare, dar şi cu durere, veştile care mi-au parvenit în ultimele ore despre înrăutăţirea situaţiei din Israel din cauza intervenţiei Iranului", le-a spus el credincioşilor de la fereastra palatului apostolic care dă spre celebra piaţă.

"Nimeni nu ar trebui să ameninţe existenţa altora. Toate ţările trebuie să fie însă de partea păcii şi să-i ajute pe israelieni şi pe palestinieni să trăiască în două state, unul lângă altul şi în siguranţă", a avertizat el. "Este dreptul lor", a insistat suveranul pontif.

Pe acelaşi subiect

"Ajunge cu războiul, cu atacurile, cu violenţa. Da dialogului, da păcii", le-a declarat papa credincioşilor strânşi în Piaţa Sfântul Petru.

Papa Francisc a făcut din nou apel la o "încetare a focului în Gaza" şi la "negocieri", cerând în acelaşi timp "ajutarea populaţiei care se confruntă cu o criză umanitară", precum şi "eliberarea imediată a ostaticilor răpiţi în urmă cu câteva luni".

Atacul de aseară se traduce aşa - 5 ore de asediu - 700 de alarme au sunat în tot Israelul - mai ales în nord şi sud. Peste 300 de rachete şi drone au fost cu ţintă clară - teritoriul israelian. 99% dintre acestea au fost interceptate de pe de o parte sistemul de apărare antiaeriană - iron dome, david sling, arrow 2 şi 3, dar şi de avioanele de luptă ridicate inclusiv de marea britanie, franţa şi statele unite ale americii, atenţie, pentru apărarea israelului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Apel urgent din partea Papei Francisc după atacul Iranului asupra Israelului: "Ajunge cu războiul, cu violenţa"