Antena Meniu Search
x

Video O româncă din Israel povesteşte coşmarul de noapte trecută, după atacul Iranului: "Este foarte greu. Sunt oameni care nu mai au încredere în armată"

În legătură cu noi a fost şi Roxana Perez. Româncă stabilită în Israel, mai exact, în Ashdod, în sudul ţării, acolo unde la începutul confilictului cu Hamas au fost lansate sute de rachete dinspre Fâşia Gaza. Vorbeam şi anul trecut imediat după atac, dar şi recent când am venit din nou în Israel pentru a vedea situaţia la 6 luni de la începutul războiului că se resimte tensiunea la nivelul populaţiei.

de Redactia Observator

la 14.04.2024, 17:50

Vezi și

Florin Căruceru, prezentator Observator: Cum aţi trecut de noaptea trecută pentru că au sunat sute de alarme în toată ţara şi oamenii au fost sfătuiţi să stea la adăpost în buncăre?

Roxana Perez, româncă în Israel: Situaţia este foarte tensionată şi în momentul de faţă, ne aşteptăm la un contraatac din partea Israelului, încă nu este decis dacă va fi sau nu, la ora 15:30 intră Cabinetul în şedinţă, la ora 17 s-ar putea da un rezultat. Nu se ştie ce va fi. Situaţia e tensionată, oamenii de o săptămână jumate sunt atenţionaţi în această privinţă, mai ales că vin sărbătorile de primăvară şi copiii au intrat în vacanţă dar oricum există şcolile de vacanţă şi anumite activităţi şcolare care au fost suspendate. Este foarte greu, dar suntem obişnuiţi. 

Florin Căruceru, prezentator Observator: Până acum au fost rachete dinspre Hamas, în premieră au venit dinspre Israel, s-a simţit diferit noaptea trecută?

Roxana Perez, româncă în Israel: Frica a fost mai mare, pentru că nu se ştia la ce vom fi supuşi, cum vom fi. În orice moment se putea întâmpla mai grav, oamenii sunt împărţiţi, sunt oameni care nu mai au încredere în armata israeliană şi atunci frica pentru ei este mult mai mare, alţii au încredere în armată. În noaptea aceasta armata şi-a făcut treaba şi încrederea a crescut după acest atac. 

Bianca Iacob, prezentator Observator: Cum stăm cu încrederea în Cabinetul de război, pentru că înainte de acest atac care a venit din Iran aveam ameninţarea tot mai iminentă din partea de nord, la graniţa cu Libanul şi aveam şi lucrurile nerezolvare pe frontul de sud în Gaza. Mai are lumea încredere în Cabinetul de război cu atâtea fronturi deschise în Israel? Practic toată lumea atacă din toate părţile Israelul, vorbesc de Iran, Liban şi de Yemen. 

Roxana Perez, româncă în Israel: Este o situaţie dificilă, inclusiv populaţia nu mai are încredere în Cabinet, nu mai are încredere în administraţie. În general lumea spune să ne concentrăm să se aducă ostaticii, acesta este principalul efort care trebuie în momentul de faţă şi nu atacarea directă a Iranului acum, avem frontul de nord şi avem problema ostaticilor care pentru toată lumea este mult mai importantă decât atacul spre Iran. Acum Cabinetul va decide care este următoarea treaptă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » O româncă din Israel povesteşte coşmarul de noapte trecută, după atacul Iranului: "Este foarte greu. Sunt oameni care nu mai au încredere în armată"