Antena Meniu Search
x

Aproape 70 de medici și asistenți ai unui spital din Spania, depistați cu Covid după o petrecere de Crăciun

Aproape 70 de medici care au participat în urmă cu o săptămână la o petrecere de Crăciun, în sudul Spaniei, au fost de atunci testați pozitiv pentru Covid-19. Cei mai mulți dintre ei sunt medici și asistente care lucrează în unitatea de terapie intensivă a spitalului regional din Málaga.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.12.2021, 10:35

Aproape 70 de medici și asistenți ai unui spital din Spania, depistați cu Covid după o petrecere de Crăciun
Aproape 70 de medici și asistenți ai unui spital din Spania, depistați cu Covid după o petrecere de Crăciun - Profimedia Images

Autoritățile sanitare au declarat că au fost cu toții la o petrecere la care au participat aproximativ 170 de persoane miercurea trecută, scrie BBC.

Deși toți invitații au avut teste antigen negative înainte de eveniment, mai mult de jumătate dintre ei sunt în izolare acum. Cadrele medicale infectate erau vaccinate cu schema completă și nu prezintă simptome, au spus autoritățile sanitare.

Rapoartele locale spun că medicii și asistentele din alte departamente ale spitalului regional din Málaga din Andaluzia au fost transferați pentru a-și acoperi colegii.

Focarul a sporit îngrijorările cu privire la riscul răspândirii Covid la evenimentele sociale din perioada Crăciunului.

Pe acelaşi subiect

Premierul spaniol le cere oamenilor să nu lase garda jos de Crăciun

Pentru a atenua acest risc, autoritățile sanitare din Andaluzia au sfătuit personalul spitalului să nu participe la petrecerile de Crăciun.

Luni, prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez i-a îndemnat pe oameni să rămână vigilenți în timpul sărbătorilor. „Nu trebuie să lăsăm garda jos”, a spus el.

La fel ca multe țări europene, Spania a înregistrat o creștere a infecțiilor cu Covid în ultimele săptămâni, stârnind temeri cu privire la un al patrulea val mortal de cazuri Covid-19, pe măsură ce se apropie lunile mai reci de iarnă.

Există, de asemenea, îngrijorare în întreaga Europă cu privire la răspândirea variantei Omicron, despre care experții se tem că ar putea fi mai transmisibilă și capabilă să infecteze inclusiv persoanele cu imunitate. 

88.000 de decese Covid în Spania

În total, Spania a înregistrat aproximativ 5,1 milioane de infecții cu coronavirus și 88.000 de decese de la începutul pandemiei.

Spania a fost puternic lovită de pandemie în 2020, dar situația s-a stabilizat de atunci, în mare parte datorită ratei relativ ridicate de vaccinare a țării. Aproximativ 74% din populația totală a fost complet vaccinată și 9% au făcut cea de-a treia doză, conform ultimelor date.

Săptămâna trecută, ministrul Sănătății din Spania, Carolina Darias, a exclus ca vaccinarea împotriva Covid-19 să fie obligatorie în țară.

„Înțeleg de ce țările cu o acoperire scăzută de vaccinuri o planifică”, a spus doamna Darias. „Dar Spania e una dintre țările lider în vaccinare în Europa și în lume”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Aproape 70 de medici și asistenți ai unui spital din Spania, depistați cu Covid după o petrecere de Crăciun